De førte 3-0 og 4-2, men 58 sekunder før tid udlignede de finske storfavoritter, IFK Helsinki, og vandt på straffeslag.

Selv om Sønderjyske imponerede i premieren i Champions Hockey League i SE Arena, var det dybt skuffede spillere, der blev klappet ud af isen efter 4-5 nederlaget.

Så tæt på den store sensation. Det var næsten ikke til at bære.

- Vi ærgrer os lige nu, men kan være stolte, siger sportschef Søren Stockfisch.

- Hele holdet leverer en jætteindsats med stor disciplin og højt bundniveau.

At det var det samme sønderjyske hold, der i lørdags tabte 1-3 i træningskampen mod Esbjerg og fem dage senere bragte sig foran 3-0 i første periode mod de syvdobbelte finske mestre, står som en gåde.

De undertippede danske mestre spillede med en speed, energi og optimisme, som tydeligt kom bag på finnerne, og efter fem minutter kom de foran med et blue line-projektil fra defensivbacken Anders Overmark.

I 56 kampe i sidste sæson scorede han blot tre gange, men her viste han også sine offensive kvaliteter.

Sønderjyske gav favoritterne to chok mere i en forrygende dansk periode med to powerplaymål af Patrick Asselin.

Sønderjyske fik en fornem start i den prestigefulde Champions Hockey League. Trods nederlaget.

- Det er en stor og spændende chance, vi har fået i det fine selskab i Europa, og den vil vi udnytte, siger Anders Overmark.

- Jeg tror aldrig, vi har trænet hårdere og mere intensivt i forsæsonen og været bedre forberedt til en turnering.

Sønderjyske har allerede sendt en varm tak til det danske medlem af IIHFs council, Danmarks Ishockey Unions formand Henrik Bach Nielsen.

Det var på hans initiativ, Champions Hockey League blev udvidet fra 40 til 44 hold, så der i elvte time blev plads til de danske mestre.

Sønderjyske tager lørdag imod de sidste to års suveræne svenske mestre, Skellefteå, som åbnede med 2-1 over DEL-holdet Krefeld Penguins.