Meget kan man sige om Metal Ligaen. Én ting er, at ikke alt går, som præsten prædiker.

I Granly Hockey Arena i Esbjerg skete således dét, at Esbjerg Energy torsdag aften tabte deres første hjemmekamp i denne sæson, og Rungsted Ishockey vandt deres første udesejr.

To ting blev afgørende for Rungsteds overraskende 6-3-sejr: Målmanden Zane Kalembas pragtspil under det voldsomme Esbjerg-pres - ikke mindst i starten af kampen - samt en dræbende nordsjællandsk effektivitet.

- Zane var et plankeværk og et godt fundament for os. Og så scorede vi på vores chancer, siger Rungsted Ishockeys Nikolaj Rosenthal til BT og tilføjer:

- Vi har spillet flere gode kampe, men sejren i aften er nok den bedste. En rigtig holdsejr.

Nikolaj Rosenthal bragte godt et kvarter inde i første periode Rungsted foran 2-1 med sit femte sæsonmål. Og den hurtige og pågående wing er hermed den mest scorende danske spiller i en liga, som domineres af de udenlandske spillere.

En af dem er Esbjergs canadier Andrew Clark, som bragte vestjyderne foran midt i første periode med sit ottende mål i denne sæson.

Zane Kalemba spillede i nøglerolle i Rungsteds 3-1-sejr i søndags over Aalborg Pirates. Og han gentog kunststykket i aftes.

- Esbjerg dominerede meget af kampen, men vi havde Zane Kalemba og var kyniske på vores chancer, siger Rungsted Ishockeys direktør, Thomas Friberg.

- Vi tillod mange skud men har stor tillid til Zane og er ikke så bange for, at de skyder.

Med sejren kom Rungsted op på 13 point, ét point efter topholdet Herning Blue Fox, men for en kamp mere. Feltet er dog meget tæt, og der er kun tre point mellem nr. 1 og 7.

Esbjerg hentede i anden periode Rungsteds 3-1-føring, men tre mål i tredje periode ved Anders Feddersen, Anthony Maiani og Lauris Bajaruns skabte den nordsjællandske sejr.