Den benhårde fight mellem de canadiske traditionshold Montreal Canadiens og Ottawa Senators kører videre og har taget en uventet drejning efter de første tre kampe.

Med to sejre i træk har Ottawa Senators reduceret til 2-3 i bedst-af-syv serien og har fået et psykologisk overtag inden kamp seks søndag i Ottawa.

Mens de første fire kampe blev afgjort med ét mål, var Senators klart bedst natten til lørdag dansk tid i Bell Centre i Montreal og vandt 5-1. Canadiens' danske playmaker, Lars Eller, var assist på 1-3 målet små to minutter inde i tredje periode.

Montreal Canadiens har haft et stort problem i powerplay og kun scoret ét mål i sine 19 overtalssituationer i serien.

»Det er frustrerende,« erkender backen P.K. Subban.

Kampens store spiller var Ottawa Senators' målmand, Craig Anderson, med 45 redninger på 46 skud.