DR droppede Michael Jeppesens "Top 179" efter bare én udsendelse. Nu får Jeppesen en plads i den nye radiostations højtprofilerede debatflade.

Det er kun en måned siden, DR efter bare én udsendelse droppede journalisten Michael Jeppesens politiske radioprogram "Top 179", hvor han hver uge skulle rangliste Folketingets 179 medlemmer efter deres politiske præstationer.

Nu genopstår Jeppesen og hans program under titlen "Jeppesens Top 182" - 179 folketingsmedlemmer og tre ikke-folkevalgte ministre - når den nye Radio24syv 1. november går i luften på P2s hidtidige kanal.

Michael Jeppesen er én af i alt fem nye debat-værter, der ifølge kanalcheferne Mikael Bertelsen og Mads Brügger vil give lytterne debat, som man 'virkelig kan stikke sig på'. Det fortalte de, da Radio24syv i i dag præsenterede sin programflade på et velbesøgt pressemøde

- Én af de vigtigste forpligtigelser for Radio24syv er at have markante værter med personlige holdninger, forklarer Mads Brügger.

Parret har entreret med en række koryfæer og personligheder, der 'tør mene noget, tage de tæsk, der kommer og rejse sig bagefter', som Mikael Bertelsen udtrykker det.

Blandt dem er Michael Jeppesen, ellers selv efter fyringen fra DR kaldte sit program for 'et lortekoncept'.

Men det er Bertelsen og Brügger ikke enige i:

- Jeg syntes tværtimod, det var et fantastisk program. Virkelig godt, virkelig interessant, siger Mikael Bertelsen. Medierne koncentrerer sig meget om ugens store vindere og tabere inden for det politiske, det her program fokuserer mere på alt det midt imellem, som ikke har fundet vej til medierne i ugens løb.

Parret håber, at Top 182 kan blive et alternativ til de mange meningsmålinger. Og de vil ikke 'kloge' sig på, hvorfor DR og Michael Jeppesen ikke kunne med hinanden:

- Muligvis diskvalificerede det ham, at han sagde, han gerne ville have Helle Thorning Schmidt valgt som statsminister. Det er ikke noget problem hos os. Vi vil netop gerne have værter med stærkt subjektive synspunkter, konstaterer Mads Brügger.

Politiken har også fyret Michael Jeppesen. Det var i 2010 Michael Jeppesen, efter han på sin blog havde viderebragt rygter, der efter chefredaktør Thøger Seidenfadens smag gik for tæt på statsministerens privatliv. Jeppesen kaldte fyringen "ildevarslende for den danske politiske satire".

Fauli som løsgænger

De to kanalchefer har også hyret skuespilleren Søren Fauli, der i programmet 'Løsgængeren' hver mandag sammen med en gæst og i debat med lytterne skal udtænke ideer, der kan blive til lovgivning i danmark. Visionen er efter et år at have fået vedtaget mindst ét forslag i Folketinget.

- På DR vil man gerne fremstå objektivt, og derfor vil man ikke have, at værterne mener noget. Det gør det enormt indviklet, fordi alle mennesker mener jo noget. Og når man redigerer, vælger man alligevel altid noget fra, så i virkeligheden er det en illusion, at det er objektivt, siger Søren Fauli.

De øvrige værter med holdninger er forfatteren Knud Romer, der i 'RomerRiget' taler system og kulturkritik, Annette Bom og Nana Bjerke i Danmarks første feministiske debatprogram, samt de borgerlige debattører, bloggeren Jarl Cordua og musikeren Torben Steno.

Gennemgående bånd

Mens debatprogrammerne skifter vært fra dag til dag, kører den øvrige programflade, bl.a. efter inspiration fra engelsk og amerikansk radio, med gennemgående bånd på alle ugens hverdage - hvor programmer af op til tre timers varighed har samme værter ugen igennem.

Det gælder f.eks. morgenfladen, hvor Claus Cancel og Sally Hamilton sender nyheder fra 6-9, udlandsmagasinet Globus med Louise Bokkenheuser og Kristoffer Meinert, Magasinprogrammet »Iben og Mødregruppen« med Iben Maria Zeuthen og den daglige dosis satire, »Halløj i Betalingsringen«, hvor komieren Simon Jul jagter satiriske talenter i provinsen.

- Det er meget bevidst bygget op. Ikke bare giver det noget genkendelighed. Vi tror også, vi kan få nogle meget interessante forløb og få vores værter og programmer foldet ud, siger radirektør Jørgen Ramskov.

Talentfabrik

Han har sat en række mål for den nye radio:

- Vi vil gerne være et markant alternativ til DR. Vi vil prøve at få yngre lyttere i tale. Vi vil lave en meget aktuel radio med masser af debat og aktualitet, og vi vil sende rigtig meget live, siger han.

- Der er nyhedsudsendelser døgnet rundt, og derudover sidder der en live-vært i studiet fra kl. seks morgen til to nat.

Endelig vil Radio24syv gerne fungere som talentfabrik, der både eksperimenterer og tager en risiko. Foreløbig har kanalen udviklet ca. 25 nye programmer, og en meget stor del af de nye radioværter har aldrig tidligere prøvet at lave radio.

- Vores ambition er at være et sted, hvor nye talenter og originale ideer blomstrer. Det må være én af funktionerne med at lave en ny radio. Og så satser vi meget på at bruge lytternes engagement i rigtig mange af de programmer, vi sender, siger Jørgen Ramskov.