Indgår forlig med tidligere ansat

’Livet er en gave’ er titlen på Ole Henriksens nye bog, men til tider har andre taget godt for sig af hans livsværk. Danskeren har flere gange været på vej i en amerikansk retssal, fordi utilfredse ansatte eller kunder ville presse penge ud af ham. 

I disse dage er han i Danmark for at promovere portrætbogen, som er skrevet i samarbejde med forfatter Lars Schmidt. Men hjemme i Los Angeles, hvor hans spa har adresse på Sunset Boulevard, venter store udskrivninger.

En kvindelige behandler, som arbejdede freelance i klinikken, har gennem to år forsøgt at trække penge ud af firmaet, fordi hun mente, hun i praksis havde arbejdet som en fastansat, men ikke var blev lønnet derefter. Selvom flere af Ole Henriksens folk er på hans side, er sagen endt som et gruppesøgsmål. Og efter 12 timers advokatforhandling og et enormt beløb som forlig, indrømmer Ole Henriksen, at han mest af alt havde lyst til at kigge sagsøger dybt i øjnene med ordene: ‘Are you happy? Are you happy, you crazy bitch?’.

- Jeg skal hjem og skrive nogle store checks efter den her sag. Du vil blive chokeret, hvis du hørte beløbet. Hvis jeg siger det, ender jeg med endnu flere retssager, men det er et enormt beløb! Det er langt udover, hvad forsikringen dækker, så det er penge direkte ud af Oles pengepung. Heldigvis er der penge til det. Det ruinerer mig ikke, som det desværre sker for nogle i den slags sager, siger Ole Henriksen, da BT møder ham til en snak om sin nye bog.

Der er kun én positiv ting at sige om den sag, og det er, at mange af hans folk, der fortsat arbejder i hans spa, og som ufrivilligt er blevet en del af søgsmålet, også får en bid af kagen. Og kvinden der forsøgte at klemme ham for penge, får til gengæld det mindre. Men der er altid nogle nye opportunister, som venter på, at det er deres tur til at blive rige på et sagsanlæg.

- Sådan er det amerikanske system desværre indrettet. Jeg er blot én ud af 100.000, der oplever den slags. Det er faktisk fascinerende at sidde i den slags sager. Jeg kan - selvom man ikke tror det - blive en hård mand, når man behandler mig uretfærdigt, siger han.

Han ryster på hovedet, når han bliver mindet om den sexchikane-sag, hans spa pludselig blev centrum for år tilbage.

Her begyndte en kvindelig ansat pludselig at tale åbent om, at hun var til kvinder. Hun involverede sig med en anden kvinden i spaen, men pludselig trak den åbenmundede sig, og så begyndte balladen.

Kvinden meldte sig syg med stress, så hun ikke kunne arbejde, og i kulissen stod hendes advokat med en serveringsklar sag om sexchikane. Den anden kvinde gik følelsesmæssigt til bunds og forsøgte selvmord, mens Ole Henriksen mildt sagt både var ked af sagens karakter og rasende over at få sit gode navn trukket ind i en sag, han intet havde med at gøre.

- Det er dybt ubehageligt at stå i den slags sager, men hvad kan jeg gøre? Skal jeg være gal? Skal jeg være bitter? Skal jeg gå og fortælle andre om det? Nej, det får jeg intet ud af. Jeg har faktisk aldrig været bitter. Det er spild af tid at blive frustreret, mener han.

Det er, som han siger, ’All about the money!’ Det lærte han tidligt i sin karriere som spa-ejer. Hans første sag fik han på halsen, da en ung kvinde - dagen før sin forlovelse – fik vokset sine bryn og mistede dele af sin hud under behandlingen i hans spa. Den unge dansker blev truet med sagsanlæg af kvindens kommende advokat-mand, men inden sagen landede for en dommer, havde Ole Henriksen betalt for kvindens lægebesøg, sygedage og Chanel-solbriller, til at kamuflere skaderne.

I dag har han ikke længere tal på, hvor mange kunder han må ‘pylre om’ i sit spa efter en behandler - i kundens optik - har gjort skade på vedkommendes ansigt.


Bogen ’Livet er en gave’ udkommer onsdag på People’s Press