Hvis musikproduceren og den tidligere X Factor-dommer Remee ikke havde en skriftlig ansættelsesaftale med sin tidligere assistent Christian Hoeck, kan han få problemer med skattevæsenet. Det vurderer flere skatteeksperter.

Tirsdag valgte Remee at politianmelde Christian Hoeck for underslæb på knap tre mio. kr. Ifølge politianmeldelsen har den tidligere assistent hævet 2,7 mio kr. på Remees konto og brugt til privat forbrug. Men ifølge Christian Hoeck er der ikke tale om underslæb, men om retfærdig aflønning af det job, han har udført for Remee i perioden januar 2012 til marts 2013.


 

- Vi lavede bare en mundtlig aftale om, jeg skulle aflønnes i naturalier. Det vil sige, at jeg ikke fik officielle lønsedler, sagde Christian Hoeck til BT i går, og han forklarede, at udgangspunktet var, at han fik 275 kroner i timen og skulle arbejde 20 timer om måneden for Remee. Men aftalen blev aldrig skrevet ned.

- Juridisk er der ikke nogen forskel på, om den pågældende har været ansat eller ikke ansat. Det er et spørgsmål, om det så er underslæb eller bedrageri, men det handler om den reelle anklage, siger advokat Lars Sandager, der b.la. er ekspert i erstatnings- og forsikringsret.

- Men ansættelsesformen virker ulden, og her kan der være en række problemer, f.eks. i forhold til det skattemæssige, om der er blevet indeberettet til SKAT, siger Lars Sandager, der bakkes op af andre juridiske eksperter.

De bekræfter, at et ansættelsesforhold uden skriftlig aftale kan give arbejdsgiveren problemer i forhold til SKAT, hvis ikke udbetalingerne indberettes. Det er nu op til politiet at vurdere, om Christian Hoeck har begået underslæb.

BT har været i forbindelse med flere tidligere medarbejdere hos Remee, der alle fortæller, at de havde ansættelseskontrakter og ikke er blevet aflønnet i naturalier.

- Jeg havde en ganske almindelig ansættelseskontrakt, det må du godt citere mig for, siger en af dem, Anne Zartov, tidligere personlig assistent for Remee.

BT har været i kontakt med Remees advokat Claus Molbeck Bendtsen:

Har I indgået aftale om at aflønne Christian Hoeck via naturalier. Og har Christian Hoeck haft en ansættelseskontrakt hos Remee?

- Christian kom til Remee og spurgte, om han kunne arbejde for Remee. Vi indgik derefter den mundtlige aftale med Christian, at når han havde fået styr på alle Remees økonomiske forhold, ville han få en bonus og herefter blive fastansat med en fast månedlig løn som andre ansatte.

- Som det desværre nu er alle bekendt, var Christians indsats ikke medvirkende til, at der kom styr på Remees økonomi. Under alle omstændigheder har Remee og vil Remee aldrig indgå ansættelsesaftaler, som medfører aflønning i naturalier. feks via ubegrænset forbrug på casino, natklubber og tøjkøb via kreditkort, som Remee ikke engang kender eksistensen af. Men som tidligere nævnt ønsker vi ikke at føre denne på alle mulige måder ulykkelige sag igennem pressen, hvilket også tjener Christians interesser bedst, siger Claus Molbeck Bendtsen.