TV-vært Jes Dorph-Petersen afslører i en ny bog, hvordan han har kæmpet med et alkoholmisbrug. Ifølge en ekspert vidner Jes Dorph-Petersems  beskrivelse af sit misbrug som et stort problem.

Det er i en ny bog, som kommer på gaden mandag, at Jes Dorph-Petersen fortæller, hvordan han til sidst stod i en situation, hvor han indrettede sine dage efter at få et glas rødvin. Det kan have været et kæmpe problem, hvis man spørger visitationskonsulent Erik Laust fra Behandlingscenter Tjele.

- Når man er derude, som han har været, så er man god til at forudse tingene. Hjernen arbejder hele tiden på at finde ud af, hvornår man kan få det næste glas, forklarer visitationskonsulent Erik Laust til BT.



- Man forbereder sig rigtigt godt. Hele tiden arbejder hjernen på, hvordan man kan få noget mere. Der er ingen stopklods. Hvis man skal ud til et sted, hvor man ved, der ikke bliver serveret alkohol, så drikker man hjemmefra.

Erik Laust understreger dog, at det er langt de færreste, der drikker mens de er på arbejde.

- Det gør de så når de kommer hjem. Det er simpelthen en for stor risiko, hvis de gør de på arbejdet. Man kan jo blive bortvist på stedet.

Jes Dorph-Petersen fortalte i morges i P3, hvordan han brugte alkoholen til at dulme, og det kan Erik Laust godt følge.

- Alkoholen bliver som en slags medicin. Om man er stresset, ked af det eller ikke ikke kan sove, så kan det hjælpe en med at få stemningslejet op eller ned. Her er problemet, hvis man bliver afhængig. Selvom man siger, at nu skal det være slut, så fortsætter man. Afhængigheden vinder simpelthen.

At man står frem efter endt behandling er ifølge Erik Laust ekstra stort.

- Man har ikke alene vundet over en stor fjende, man får også flere points som menneske. De fleste vil nok være bange for at stå frem, men det viser sig, at man kun oplever positiv respons fra omverdenen.