»Hvis ikke statsministeren går af, vil der blive sprængt en bombe på Odense Banegård Center klokken 15.30.«

Sådan stod der i den bombetrussel, der tikkede ind på SMS hos Fyns Politi fredag, fortæller vagtchef Kim Munksgaard.

Men uanset, hvad der står i en bombetrussel, bliver den altid taget lige alvorligt, forklarer han:

»Vi reagerer på samme måde, uanset hvad der bliver fremsat af trusler. Rigspolitiet bliver altid underrettet, når der sker store hændelser, og det gjorde de også i det her tilfælde. Der er et helt setup omkring det. Men hvad der specifikt blev gjort i forhold til statsministeren, det vil vi ikke kommentere på,« siger han.

Bombetruslen lukkede fredag eftermiddag Odense Banegård Center og fik togene til at holde stille i timevis. Fredag aften blev bombealarmen dog afblæst og den travle juletrafik genoptaget.

»Vi arbejder selvfølgelig videre med efterforskningen, men umiddelbart er min vurdering, at vi ikke står foran et afgørende gennembrud i dag (lørdag, red). Vi skal have set noget videoovervågning fra stedet igennem for at se, om der er noget, som fanger vores interesse. Vi ved, at det nummer, der er anvendt, det er et ikke-registreret taletidskort, hvilket gør det svært for os,« siger Kim Munksgaard.

Det er ikke første gang, der kommer en bombetrussel mod Odense Banegård Center. For et år siden modtog banegården ligeledes en trussel, som indstillede togtrafikken i flere timer.

BNB