Sagen om Fritz Schurs nabostrid er netop afgjort ved Retten i Lyngby.

Christian Lindhardt, der er Fritz Schurs nabos søn, er netop blevet frikendt for anklager om ulovlig indtrængen på kammerherren og den kendte erhvervsmands grund. Det skete i dag ved Retten i Lyngby.

- Jeg synes, det er en god dom. Den styrker retsbevidstheden i Danmark. Det er rystende, at Schur kan få politiet til at tage sådan en sag op. Det er et udtryk for partiskhed, eller at vi i hvert fald ikke alle er lige for loven. Men han fik ikke medhold, så retsbevidstheden er tilbage, siger Christian Lindhardt til bt.dk.

Sagen begyndte, da Christian Lindhardt for omkring et år siden kørte ind på gårdspladsen foran Fritz Schurs store slot, Christiansholm på Christiansholms Parkvej i Klampenborg, for at beklage, at der faldt store grankogler ned på faderens bil fra træer på Schurs ejendom.

- Mange frarådede mig, at det skulle komme til en retssag. Mange, jeg har talt med, er bange for Schur, fordi det altid ender med en retssag, siger Christian Lindhardt.

Dommeren begrunder frifindelsen med, at Lindhardt forlod stedet, da han blev bedt om det, og at episoden foregik udenfor og om eftermiddagen.

Blev vist bort fra slotspladsen

Christian Lindhardt fortalte i retten, hvordan han kørte gennem den åbne port ind til slotspladsen og henvendte sig til vagterne. Her spurgte han, om han kunne få et job i Dong eller få lov at beskære de generende grene. Det fremgår af Metroxpress liveblog fra retten.

Vagterne fortalte ham, at han skulle gå, hvis ikke han havde nogen aftale med Schur. Derefter forlod han stedet, fortalte Christian Lindhardt, som er søn af Otto B. Lindhardt, grundlægger af forlaget Lindhardt & Ringhof.

Vagterne, der i dag var indkaldt som vidner, havde dog en anden udlægning af sagen. Christian Lindhardt virkede truende og tog et billede af slottet, fortæller en vagt. En anden vagt, der også var indkaldt som vidne, fortalte i retten, at Lindhardt holdt fast i hans hånd, da de hilste på hinanden.

Vagten fortæller videre, at Lindhardt kaldte Schur et fornærmende ord, da han spurgte, om det var her Schur boede. Vagten fortalte også, at han tog fat i skulderen på Lindhardt og viste ham væk. Ifølge vagten truede Lindhardt med en retssag, da han blev vist væk. Lindhardt forsøgte også at mase sig forbi vagten for at få adgang til slottet.

Forsøgte at mase sig forbi vagt

I de afsluttende bemærkninger i retten påstod politianklageren, Stine Ruby, ifølge Metroxpress, at Lindhardts forklaring om hændelsesforløbet er utroværdig. Hun understreger, at der fandt en meget nedsættende ordveksling sted. Hun henviser til, at Lindhardt omtalte Schur i fornærmende vendinger. Hun forklarer, at Lindhardt løj om en påstået aftale med Schur. Og hun siger, at Lindhardt forsøgte at mase sig forbi vagten – og at han flere gange blev bedt om at forlade pladsen.

Anklageren påstod videre, at Schurs slotsplads er 'fremmed grund', og at det ikke er et frit tilgængeligt sted. Hun erkendte dog, at porten mod sædvane stod åben men fastholdt, at Lindhardt trængte ulovligt ind uden et lovligt ærinde. Stine Ruby konkluderede afsluttende, at to straffelovsparagraffer er overtrådt, og at Lindhardt derfor skal have en bødestraf.

Forsvarer: En opblæst sag

Forsvareren mente derimod, at Christian Lindhardt skulle frikendes, fordi det at køre ind på gårdspladsen foran Fritz Schurs slot ikke kan sidestilles med at gå ind i en privat have, som anklageren argumenterede for. Hun kalder sagen for opblæst og uden fortilfælde.

Forsvareren argumenterede blandt andet med, at vagterne var Christian Lindhardt fysisk overlegen, og at Fritz Schurs ønske om at få nabosønnen dømt kan have påvirket vagternes forklaringer i retten.

- Vagternes vidneudsagn var ikke særlig troværdige. De var fordrejede. Jeg er jo en gammel mand, som ikke kan true folk. De ville stille mig i dårligt lys, siger Christian Lindhardt.