Der er stadig ikke en bestemt gerningsmand i kikkerten til den bombetrussel, der i går blev fremsat mod Odense Banegård Center.
Det siger vagtchef hos Fyns Politi, Kim Munksgaard, til bt.dk:

»Vi har efterforskere, der er i gang med at kigge på det. Det er jo en alvorlig sag. Vi står dog nok ikke lige i dag over for et gennembrud, men vi har tidligere i år haft succes med at opklare den slags sager, selv om det kræver en ret omfattende efterforskning. Og det forventer vi også at få med den her sag,« siger han.

Fyns Politi sporede tidligere i år gerningsmanden til to bombetrusler, som blev indgivet mod Odense Universitetshospital.
Bombetruslen, som blev fremsat mod Odense Banegård Center fredag eftermiddag kort før klokken 15.30, kom som en SMS, der tikkede ind på en af centervagternes mobiltelefon.

»Beskeden lyder på, at hvis ikke statsministeren går af, vil der blive sprængt en bombe klokken 15.30,« siger vagtchefen.
Som i alle den slags tilfælde tog politiet ingen chancer og ryddede hele bygningen og afspærrede samtidig udenom med en vis sikkerhedsafstand.

På et tidspunkt blev sikkerhedsafstanden udvidet til helt op mod 400 meter, indtil Forsvarets bomberyddere fra Skive Kaserne havde gennemgået alt i bygningen og konstateret, at der ikke var nogen bombe.

Undervejs skabte det dog nogen forvirring og frygt, da det blev konstateret, at fire kvinder, som var inde i centrets biograf til eftermiddagsforestillingen, ikke i første omgang var kommet med ud, inden bygningen blev afspærret.
Med det store beredskab, som blev aktiveret, betød det, at den offentlige trafik på årets travleste rejsedag brød sammen i store dele af landet.

DSB måtte indsætte nødbusser til, fra og forbi Odense i begge retninger, og det kunne ikke undgå at få indflydelse og give kaos og ventetid på stort set alle trafikknudepunkter helt fra hovedbanegården i København.

Vagtchef Kim Munksgaard oplyser, at bombetruslen blev sendt fra en ikke kendt telefon med taletidskort.

»Derfor er der nogle udfordringer i forhold til at spore afsenderen. Man kan jo købe den slags taletidskort i snart sagt hver eneste kiosk i hele landet. Og da der ikke er krav om, at sælgeren skal registrere, hvem der køber, giver det sig selv, at det kræver et større efterforskningsarbejde,« siger han.

Sidste år på præcis samme dag - fredag før juleaften og årets travleste rejsedag - blev der også fremsat en bombetrussel mod Odense Banegård Center.

Trods omfattende efterforskning er det ikke lykkedes for Fyns Politi at finde frem til en gerningsmand eller -kvinde til den episode.
Hvis der bliver pågrebet en person til den eller den nye bombetrussel, venter der gerningsmanden en fængselsstraf og formentlig også et meget stort erstatningskrav.