Politi og venner frygter det værste efter tre familiemedlemmers forsvinden. Sønnen er en psykisk syg krigsveteran, som bekendte beskriver som en isoleret, men flink fyr, som kunne fare i flint over små ting.

Sønnen, Lars Kragh, lider af posttraumatisk stress-syndrom (PTSD) efter udsendelser til både Kosovo og Bosnien i slutningen af 1990erne. Og det har sat voldsomme spor ifølge talsmanden for foreningen Veteran-alliancen Claus Stenberg.

»Lars oplevede nogle ting, som har mærket ham for livet, og som jeg ved, han har haft rigtig svært ved at håndtere. Han har i flere år forsøgt at isolere sig fuldstændig fra omverdenen og har stort set ikke haft kontakt til andre end sine forældre. I en periode flyttede han helt ud af landet for at komme væk fra alting,« siger Claus Stenberg, som kender Lars Kragh gennem moderen, Kirsten Kragh.

Østjyllands Politi efterlyste lørdag 69-årige Kirsten Kragh, 74-årige Jørgen Kragh og 42-årige Lars Kragh. Pårørende til familien har ikke hørt fra nogen af dem siden torsdag, på trods af at de normalt taler med dem dagligt. Politiet har også efterlyst forældrenes koksgrå VW Golf, som sidst er set lørdag klokken 10 ved Limfjordstunnelen i Aalborg, uden at det vides, hvem der sad i bilen.

Og det tyder altså på, at der er foregået noget suspekt.

Bekymring bekræftet

Efterfølgende blev Lars Kraghs hus på vejen Halsager i Uggelhuse ved Assentoft nemlig gennemsøgt af kriminalteknikere, men politiet er fortsat meget sparsomme med oplysninger om efterforskningen på bopælen.

»Jeg kan ikke komme nærmere ind på, hvad vi har fundet i huset, jeg kan kun sige, at vi har gjort nogle fund, der bekræfter de pårørendes bekymring,« siger Jan Andersen, politiinspektør fra Østjyllands Politi.

Desuden har et ældre ægtepar fra lokalområdet, som ikke ønsker deres navne i avisen, fortalt til BT, at forældrene besøgte Lars Kragh torsdag for at hjælpe med at slå græs, men efterfølgende hørte ægteparret tumult med råberi og skrigeri.

BT har talt med en tidligere Balkan-veteran, der var udsendt til Kosovo i 1999-2000 sammen med Lars Kragh. Han ønsker at være anonym.

»Mit indtryk af Lars dengang var, at han var en rigtig flink fyr, men han kunne også fare i flint over små ting. Dengang tænkte man jo ikke over, at der kunne være noget bagvedliggende, der nagede ham. Lars var udsendt til Bosnien et par år, før vi blev udsendt sammen til Kosovo i 99/00. Jeg ved ikke, hvad han oplevede i Bosnien, men jeg gætter på, at det nok er den mission, der har taget hårdest på ham,« siger kilden.

BTs kilde var også udsendt til Kroatien i starten af 90erne, og her oplevede han krigen fra dens værste side. Rædsler der gør, at han ligesom Lars Kragh stadig kæmper med PTSD:

Afmagten spøger stadig

»Serberne kom i deres kampvogne, mens de muslimske soldater kun havde håndvåben. De blev mejet ned, groft sagt. Vi måtte ikke gribe ind, og afmagten er det, der har pint mig mest siden da. Og det, jeg hører fra mine soldaterkammerater fra dengang, og det jeg hører i Veterancentret, det er afmagten og magtesløsheden over bare at være tilskuer til de uhyrligheder,« siger han.

Lars Kragh havde rang af oversergent i Forsvaret og var udsendt for det danske Livregiment til Bosnien i 1997 og Kosovo i 2000. Og det er kendt, at den PTSD-ramte Balkan-veteran i perioder boede rundt omkring i skove, ligesom han ikke er tryg ved eller stoler på nogen - kun sin nærmeste familie.

Claus Stenberg, Talsmanden for foreningen Veteranalliancen, er selv veteran fra Kroatien og lider af PTSD:

»Dengang var der ingen hjælp. Og når man går så længe med PTSD, som det er tilfældet for flere af os fra dengang, så når man til et punkt, hvor det er for sent at behandle. Det svarer lidt til at falde og brække benet. Knoglen kan godt hele og vokse sammen igen, hvis man får den rette behandling i tide. Men hvis den først er vokset skævt sammen, så er der ikke noget at gøre. Så må man i stedet håbe, at man kan lære at leve med sin lidelse. Men det er ikke alle, der er i stand til det.«