To betalingsbureauer er meldt til politiet af Finanstilsynet, der frygter, de er blevet misbrugt af kriminelle og terrorister.

I løbet af sommeren er to københavnske betalingsoverførselsvirksomheder blevet meldt til politiet af Finanstilsynet. Det skriver dr.dk.

Tilsynet er bekymret for, at problemer med sikkerheden hos de to betalingsbureauer betyder, at penge kan være blevet hvidvasket og i værste fald sendt til terrorister i udlandet.

»Virksomhederne skal kende identiteten på deres kunder, have styr på reglerne og være opmærksomme på eventuelle mistænkelige transaktioner, som de har pligt til at indberette til politiet,« siger kontorchef hos Finanstilsynet Mark Andrew Rønnenfelt til dr.dk og uddyber:

»Hvis ikke de har styr på det, så får politiet sværere ved at opdage kriminelle forhold så som hvidvaskning af penge eller støtte til terrorister, og det er jo en alvorligt sag. Derfor er vi nødt til at politianmelde, når vi ser særligt grove tilfælde.«

De to virksomheder er DahabShiil Money Transfer Service og Quick International Money Transfer. Begge betalingsbureauer møder kritik for ikke at have uddannet deres ansatte godt nok, for ikke at have tilstrækkeligt identificeret kunderne og for at benytte underagenter, som ikke er godkendt af myndighederne.

Finanstilsynet har i begge tilfælde konkluderet, at selskaberne ikke lever op til hvidvaskningsloven.

Hos Quick International Money Transfer siger direktør Mohammad Asis til dr.dk, at virksomheden vil forbedre sine kritikpunkter. Han understreger, at alt var i orden, da Finanstilsynet foretog stikprøver hos betalingsbureauet.

Også DahabShiil Money Transfer Service retter ind over for kritikken. Direktøren for den danske del, Muse Farah Jama, siger til dr.dk, at bureauet er meget opmærksom på at overholde loven.

Siden 2012 er 17 mindre betalings- og vekselbureauer blevet meldt til bagmandspolitiet for at bryde hvidvaskningsloven.