Først tilstod han for politiet matchfixing i førstedivisionsfodbold, men forleden trak han sin tilståelse tilbage. Han fortæller nu den dramatiske historie om livet som international gambler.

I ethvert køkken findes den slags knive. De har et langt, stærkt blad og kan bruges til at snitte grøntsager eller hakke seje stykker kød over. Politiet kaldte det ifølge MT en kokkekniv, da de senere skrev rapport.

MT fortæller sin historie på sin forsvarer, Henrik Juel Halbergs, kontor. MT er beskyttet af navneforbud af hensyn til sin sikkerhed. Det er sent tirsdag i denne uge, og han ønsker, at Berlingske skal høre hans version af sagen om hvordan, han har følt sig presset af politiet til at overdrive en matchfixingsag.

Lokalet er skærmet af forhæng, der skal beskytte MT mod nysgerrige blikke. Foran os sidder den 27-årige, afslappet klædt i chinos og en grå, strikket trøje. Han ligner enhver anden ung mand midt i 20erne. Han er velsoigneret og ville aldrig vække opsigt, hvis du mødte ham på gaden.

Den nu 27-årige MT var indtil tirsdag aften politiets kronvidne i den hidtil mest omfattende sag om matchfixing i dansk fodbold. Politiet har sigtet seks mænd for at have aftalt udfaldet i to kampe mellem førstedivisionsklubben Hvidovre IF og modstanderne i Hjørring og Vejle. Ifølge retsmødebegæringen, som politiet bygger ikke mindst på afhøringsrapporterne med MT, skulle de seks personer til deling have vundet 900.000 kroner. Politiet mener også, at der er gået besked fra Danmark til en filippinsk organisation om kampens resultat, hvorefter filippinerne spillede to-tre millioner kroner på kampen mod Vejle. Alt det skulle MT efter anklagemyndighedens plan tilstå den 19. december i Københavns Byret. Men nu har MT trukket sin tilståelse tilbage, han erklærer sig ikke-skyldig.

MT begynder at tale om det påståede overfald og kniven.

Det var en formiddag i sommeren 2012, da MT lukkede to mænd ind i sin lejlighed i det indre København, fordi han ventede en elektriker, fortæller han. Mændene var maskerede, og mens den ene tvang MTs mund åben, stak den anden kokkekniven ned i halsen på ham. De sagde, at de ville skære hans fingre af og slog ham i ansigtet, så MT frygtede, hans næse brækkede.

Betal pengene i morgen

Berlingske har ikke haft mulighed for at efterprøve alle de oplysninger, MT fremlægger. Men en skadestuejournal fra Hvidovre Hospital fra den aften viser, at han søgte behandling efter »overfald med henblik på politiattest« og »angiveligt slået med knytnæve«. Politiet har dog ikke ønsket at kommentere detaljer i sagen.

Derfor er historien her, sådan som MT selv fortæller den og hænger i vid udstrækning kun på hans troværdighed.

Under det overfald, som MT beskriver, talte de to mænd dansk med accent. De havde medbragt en mappe, der indeholdt et dokument med en række tal. MT fik besked på at notere tallene ned. Det var en bankkonto og et beløb, han husker som 110-120.000 euro (op mod 894.000 kroner, red.). Pengene skulle være på bankkontoen hos et spillefirma i Asien dagen efter. Der var også en instruks om, at han ikke måtte gå til politiet. Gjorde han ikke, som de sagde, ville de to mænd komme tilbage.

MT besluttede alligevel at gå til politiet. Han tog sin bofælle med, og langt ud på natten – efter en tur på skadestuen på Hvidovre Hospital – blev han afhørt på politistationen ved Halmtorvet på indre Vesterbro. Her fortalte han historien om det påståede overfald, og hvad han mente, der kunne være årsag til det.

MTs historie begynder tilbage i gymnasietiden. Han spillede i den lokale kiosk et sted i Storkøbenhavn. Først danske og så internationale kampe. Han lavede, hvad han kalder en teknisk analyse. Han begyndte at spille gennem nogle af de største bettingfirmaer på nettet, som SBOBET og IBCBET, som han fik forbindelse til via lukkede chatfora. Han fik sin studenterhue i 2007. Mens hans kammerater søgte ind på en videregående uddannelse eller fik sig et job, fortsatte MT med at spille. Nu på fuld tid. Og med stadig større beløb.

»Jeg var ung. Det blev lidt af en besættelse for mig, og der var dengang lette penge at hente i den her branche. Men jeg har aldrig været ludoman,« siger MT.

Opsigtsvækkende spilleresultater

I gamblingverdenen vakte MTs resultater som storspiller opsigt. Først tilbød en privat person i Malaysia, at han blev agent hos ham, forklarer han. Det betød angiveligt, at han styrede 20-25 spillere under sig. For at komme ind i varmen skulle han overføre 200.000 kroner til en konto. Herfra røg penge ud og ind via »instant banking«, der foregår lynhurtigt gennem for eksempel Moneybookers og Neteller. Hans portefølje af spillere fik mellem 10 og 50 procent af gevinsten, hvis det gik godt. Gik det dårligt, dækkede MT selv deres tab. Senere fik han kontakt til et asiatisk firma, hvis navn Berlingske er bekendt med, og som har bekræftet samarbejdet med MT. De tilbød ham at blive mere end agent – de tilbød ham at blive en egentlig samarbejdspartner, fortæller MT.

MT rejste til Asiens store spillebyer flere gange. Først ud til Macao og siden til Manila, sådan som Berlingske afslørede tidligere på ugen. Hans asiatiske samarbejdspartnere kom oprindeligt fra Singapore, og når han mødtes med dem, var de altid en stor gruppe. De kørte i store jeeps med chauffører, og de ville gerne imponere danskerne, siger MT. Der var dyr champagne, kaviar og besøg i stripklubber.

Under mødet i Macao blev det ifølge MT diskuteret, om han skulle have ansvaret for betting-delen af asiaternes forretning. Han kiggede endda på lejligheder i Manila på Filippinerne. Men sådan skulle det ikke gå.

MT havde overtaget en forretning, der allerede havde oparbejdet et underskud, siger han. Det blev kun værre, da han i en periode lavede nogle dårlige bets. Firmaet valgte at opsige samarbejdet med ham.

Samtidig indefrøs asiaterne hans konti hos dem. De påstod at have lidt et tab på op mod 120.000 euro (op mod 894.000 kroner, red.). Da han vendte hjem fra en ferie i Italien, så han, at firmaet på nettet advarede andre bettingfirmaer mod at samarbejde med ham. Advarslen gjorde det svært for MT at arbejde videre i spillebranchen. Der gik ikke lang tid, før uidentificerede personer – sandsynligvis bosiddende i Danmark – skrev på nettet, at de godt kunne hjælpe med at inddrive gælden.

MT siger i dag til Berlingske, at han i 2011 sluttede fred med den asiatiske samarbejdspartner, og at de indvilgede i, at sagen var et afsluttet kapitel. Han følte sig ikke truet af firmaet. Ikke før der stod to mænd i hans lejlighed og pressede en kniv ned i hans hals.

Han levede skjult

Efter det overfald, som MT siger fandt sted i lejligheden, fortalte han på politistationen på Halmtorvet politiet om forbindelsen til den asiatiske samarbejdspartner og truslen om, at personer her i Danmark kunne inddrive gælden. Politiet udstyrede angiveligt MT med en overfaldsalarm og gav ham det råd, at han ikke skulle betale penge til den asiatiske forbindelse. Hvis han gjorde det, ville asiaterne se det som en opmuntring til at komme igen. Derefter begyndte en periode, hvor MT sov på sofaer hos venner og bekendte. Langsomt forsvandt frygten igen, og da politiet et par måneder senere bad om at få overfaldsalarmen tilbage, indvilgede MT.

Omkring fire måneder senere i september 2012 var MTs forældre ude at rejse. Han og kæresten passede deres hus i en forstad til København. De så TV i stuen, da det ringede på døren. Mørket var faldet på, da MT kiggede ud ad et vindue for at se, hvem der stod ved døren, fortæller han. MT fik øjenkontakt med en asiatisk udseende mand, der sammen med en anden stod ved hoveddøren. MT blev bange, løb ind i stuen og greb sin mobiltelefon. Få sekunder efter flygtede han og kæresten ud gennem baghaven, mens de forsøgte af dukke sig. Han ville ringe til politiet, men mobilen løb tør for strøm. Et par huse væk, skråt gennem et par villahaver, var der lys i et hus. De løb derhen, MT ringede på og fik lov at låne telefonen.To motorcykelbetjente ankom kort tid efter til forældrenes adresse, fortæller MT. Men asiaterne var væk. Næste dag fandt MTs forældre angiveligt et brev i postkassen. Brevet var ifølge MT håndskrevet på engelsk, og afsenderen var det asiatiske firma. Det fremgik af brevet, at de havde set MT på adressen. Igen lå der et kontonummer til asiaterne. MT forklarer, at hans forældre overgav brevet til politiet.

Det asiatiske spillefirma har over for Berlingske afvist, at de har benyttet vold eller trusler over for MT, eller at de på nogen måde kunne finde på det.

Efter oplevelsen i forældrenes hus blev MT indkaldt til afhøring af Københavns Politi. MT fortæller, at politiet var meget modvillige til at hjælpe ham. Der er ikke meget, der kan gøres i sådan en sag, lod de ifølge MTs egen udlægning forstå.

Og så alligevel. MT fortæller, at en efterforsker ved Københavns Politi i efteråret 2012 luftede muligheden for, om han mon kunne levere noget på matchfixing. Så kunne han til gengæld få en overfaldsalarm igen, lød forslaget ifølge MT. Sagen blev herefter overdraget til Afdeling for Særlov, hvor en kvindelig efterforsker tog over.

Presset til at tale

Berlingske forsøger at spørge MT ind til, hvad han har forklaret til politiet om matchfixing på de fodboldkampe i førstedivisionsklubben Hvidovre. Men undervejs afbryder MTs forsvarer interviewet for at advare sin klient mod at fortælle for mange oplysninger om de forhold, som han ikke længere tilstår.

Har du opfundet en sag for at få beskyttelse?

»Direkte opfundet er en overdrivelse. Men jeg har følt mig presset til at sige noget om mistanker, jeg har haft. Dem har de så taget for endegyldige sandheder, ved jeg i dag,« siger MT.Nævner du over for politiet nogle personer eller nogle specifikke kampe?

»Nu skal vi passe på, det er en verserende straffesag,« siger Henrik Juel Halberg henvendt til sin klient.

»Det husker jeg ikke,« siger MT.

Har du ikke skrevet under på afhøringsrapporterne?

»Jo, dengang. De siger jo selvfølgelig altid, at man kan blive sigtet. Men det havde jeg ikke regnet med. Det fandt jeg først ud af, da de begyndte at afhøre andre.«

MT fortæller, at han en enkelt gang har mødt tre af de fire sigtede fodboldspillere til en fest. En anden af de sigtede er en ven fra gymnasietiden, som han har gamblet sammen med. Da politiet begyndte at afhøre de øvrige sigtede i sagen, modtog MT endnu en trussel, forklarer han. Han fortæller, at en af de medsigtede overbragte ham en besked gennem en fælles ven.

»Jeg får en deadline til at mødes med den sigtede, ellers så ... Jeg tager truslen alvorligt. Jeg kender ham som én, der selv kan finde på at gøre noget eller sende andre i byen,« siger MT, der ikke over for Berlingske vil oplyse, hvem af de sigtede der er tale om. Dermed har det heller ikke været muligt at forelægge beskyldningen for vedkommende.

I sommeren 2013 fik MT officielt at vide, at han er sigtet i sagen. Han fik også at vide, at han havde ret til en advokat, og han kontaktede derfor Henrik Juel Halberg. De besluttede, at sagen skulle køre som en tilståelse. MT ville bare have sagen ud af verden.

Lever i evig usikkerhed

I januar 2014 mødtes han med en af politiets efterforskere, som ifølge MT fortalte, at de ikke kunne løfte bevisbyrden. Både efterforskningen om matchfixing og efterforskningen mod MTs overfaldsmænd blev lagt død, sagde efterforskeren angiveligt. Men i juli i år modtog MT og Henrik Juel Halberg en retsmødebegæring, hvor der står, at han skal møde op i retten i en tilståelsessag. Men den tilståelse trak MT tilbage tirsdag.

Berlingske har forelagt MTs kritik af politiet for advokaturchef Per Justesen, der er anklager i sagen.

Han vil ikke spekulere i, om MT trækker sin tilståelse tilbage på grund af trusler:

»Jeg kan kun gætte på, hvad der er baggrunden for det,« siger Per Justesen.

Per Justesen siger til Berlingske, at han ikke kan erindre at have læst i nogen afhøringsrapport, at en efterforsker skal have forsøgt at indgå en aftale om at beskytte MT, mod at han fortalte om matchfixing. Per Justesen har ingen kommentarer til, at MT siger til Berlingske, at en efterforsker i januar 2014 angiveligt informerer MT om, at politiet vil lægge både efterforskningen om matchfixing og det påståede overfald ned.

Hvad betyder det for sagen, at han trækker sig?

»Det får alene den betydning, at det ikke kan køre som en tilståelsessag,« siger han

Han kan endnu ikke sige, hvordan politiet vil gribe sagen an herfra.

Efter at Berlingske tirsdag i denne uge interviewede MTs asiatiske samarbejdspartnere og beskrev, at de mener, at MT stadig skylder dem penge, følte MT og Henrik Juel Halberg behov for at tale.

»Jeg føler mig ikke længere sikker nogen steder,« siger MT, der dog afviser, at nye trusler i sagen har gjort, at han trak sin tilståelse tilbage: »Nej. Det er simpelthen, fordi jeg ikke kan genkende politiets udlægning af, hvad jeg har tilstået.«