Lørdag eftermiddag krævede halmballe-ulykken fra Ringkøbing sit tredje og sidste offer. Det var den 6-årige Barbara, der måtte give op.

Henrik Lyng er psykolog i beredskabsstyrelsen, og han er ikke i tvivl om, at der venter en meget lang proces for det ulykkelige forældrepar, der på få dage har sagt farvel til tre døtre.

- Det må være svært ikke at påtage sig et ansvar for det, der er sket. Det er altid sværest at leve videre, når man føler, man har et ansvar. Det er selvfølgelig sørgeligt at miste et barn, men i det her tilfælde er det jo gange tre. Så det bliver en stor udfordring for de stakkels forældre, siger Henrik Lyng.

Det handler om at komme til et punkt, hvor de kan leve med det, der er sket.

- Vi ikke kan lave om på det, der er sket, men vi kan tale med dem om, hvordan de selv mener, de kan komme videre. De skal lære at leve med det, der er sket. Vi kan ikke nulstille. Vi kan ikke fjerne det tredobbelte tab. Men vi kan tale med dem om, hvad der skulle til, for at de kan komme videre med deres liv, fortæller Henrik Lyng.

I sin rolle som krisepsykolog har han tidligere oplevet lignende tragiske ulykker. Og der er kun én ting, der kan hjælpe forældrene i den tragiske situation, de befinder sig i lige nu.

- Det handler om, at menneskerne omkring dem skal turde være hos dem og bruge tid og dele den enorme smerte. Noget af det værste er, hvis andre mennesker synes, det bliver for smertefuldt. Det kan være så svært for omgivelserne at holde det ud, at de vender sig bort. Og det er det værste, de kan gøre. Man skal turde træde ind i det kaos, de oplever lige nu, og dele den smerte. Det er de nærmeste pårørende de bedste til. Det vil sige, at familie, venner og naboer skal turde snakke med dem om det.

Kræver mod og personlig styrke

Men Henrik Lyng understreger, at omgivelserne også skal være meget opmærksomme på den storebror i familien, der nu har mistet sine tre søstre.
 
- Han står i en situation, hvor han har mistet en meget stor del af sin familie. Det er hele den del af sin familie, han skulle vokse op sammen med. De er væk nu. Så han skal også have en masse mennesker, som tør være sammen med ham. Alle de andre teenagebørn skal turde mærke en lille del af fornemmelsen af, hvordan det er at miste sine søskende. Det kræver mod og personlig styrke, men det er det, han har brug for.

Storebroderen har flere gange skrevet på Facebook, og takket for støtten. Efter at han måtte sige farvel til den sidste af sine søskende, skrev han følgende på en mindeside for de tre søstre:

- Barbara er os død det var dem allesammen på engang jeg kan ik mere jeg går ned i vil altid være i mit hjerte hvil i fred dejlige tøser !!!! storebror elsker jer allesammen !!!, skrev han lørdag eftermiddag.

Ifølge Henrik Lyng, kan det være en god måde at komme videre på.
 
- Vi kommunikerer i forvejen via de sociale medier om alt andet i vores liv. Derfor er det en naturlig forlængelse, at vi også gør det i de svære situationer. Det hjælper ham sikkert. Så er der nogen, der mener, det er overfladisk opmærksomhed, men den er der trods alt. Dem der ikke tør snakke med ham i virkeligheden, de tør måske på facebook, og så kan det være nemmere at ringe eller at mødes senere. Men den menneskelige kontakt er i sidste ende også meget vigtig, slutter Henrik Lyng.