En helt ny bog om Amagermanden peger på, at politiet kunne have stoppet ham i både 1987, 1990 og 2005, hvis ikke man havde begået en række fejl under efterforskningen.

Den 73-årige enke Edith Louise Andrup bliver kvalt i sin lejlighed i Valby af en rovmorder 17. februar 1987. Han forsøger at kamuflere drabet som et selvmord ved at tænde for gassen, men drabet opdages, inden ejendommen eksploderer.

Marcel Lychau Hansen er i politiets søgelys som hovedmistænkt – men en forkert udregning af hvornår drabsmanden tændte for gassen i den dræbtes lejlighed betød, at han måtte udelukkes. 


I fem døgn var den 40-årige lærer Lene Burchardt Rasmussen sporløst forsvundet, men 3. september 1990 fandt en politihund hendes lig skjult under kvas og grene i Fasanskoven på Amager Fælled. Hun var kvalt og sexmisbrugt.

Politiet efterlyste tip fra alle, der havde befundet sig på Amager Fælled den dag, hvor Lene Burchardt Rasmussen blev dræbt – og politiet blev kontaktet af et vidne, der havde set en gammel skolekammerat, Marcel Lychau Hansen, på vej væk fra fælleden. Men vidnet følte sig fornærmet af den politimand, han talte med, så navnet blev aldrig videregivet, og beskeden om vidnet nåede aldrig drabsafdelingen.

En 24-årig kvinde blev tidligt om morgenen 3. maj 2005 udsat for en to timer lang voldtægt, hvor hun blev truet med kniv, slået, fik bind for øjnene og blev udsat for flere former for seksuelle overgreb.

Marcel Lychau Hansen satte et håndaftryk på dørkarmen til badeværelset. Aftrykket blev fundet af politiet, men blev først analyseret i 2011. For efterforskerne troede dengang fejlagtigt, at håndaftrykket hørte sammen med fingeraftryk, der blev fundet på samme dørkarm, men som tilhørte en af pigens bekendte.