Nye oplysninger i Se og Hør-skandalen indikerer, at centrale ugeblads-chefer var langt mere involveret i brugen af tys-tys-kildens oplysninger, end det hidtil har været kendt. Det kan BT fortælle torsdag.

Tidligere chefer på ugebladet Se og Hør belastes i dag af nye oplysninger om, at de har været langt mere vidende om ugebladets såkaldte ‘tys-tys-kilde’, som fra 2008 til 2011 via sms-beskeder til to reportere på Se og Hør, leverede oplysninger om kendte og kongeliges brug af kreditkort, end det hidtil har været kendt.



For ifølge BTs oplysninger modtog også chefer og ledende medarbejdere på ugebladet ‘tys-tys-kildens’ sms-beskeder. Det bekræfter den tidligere Se og Hør-journalist Kasper Kopping, som var en blandt to journalister, som havde den primære kontakt til tys-tys-kilden.

- Jeg har ikke lyst til at tale om specifikke personer, men i og med at Ken B (den anden journalist, der havde kontakten til kilden, red.) og jeg bare var menige soldater, der på chefens opfordring var sat til at grovsortere i de tip, vi fik fra kilden, så blev skiftende chefer, ledere og visse folk i redaktionssekretariatet naturligvis involveret hver eneste gang, vi fik et tip, der kunne bruges - enten via en videresendelse af sms’en eller mundtligt. Jeg havde ikke bemyndigelse til at beslutte noget som helst, og det er til grin at tro, at vi handlede på egen hånd, skriver Kasper Kopping til BT.

Konkret foregik det på den måde, at når den nu tidligere Se og Hør-journalist Kasper Kopping, der havde den direkte kontakt til kilden, modtog en sms, vurderede han, om det var noget ugebladet kunne være interesseret i.

Hvis det var, sendte han i et ukendt antal tilfælde sms-beskederne videre til overordnede på Se og Hør. Hvem der modtog sms’erne fra gang til gang afhang af tippets karakter, og hvem der havde sad og havde ansvar for bladet, der var i produktion.

Oplysninger kommer torsdag, hvor Højesteret skal vurdere, om politiet skal have lov til at gå ombord i al den bevismateriale, som blev beslaglagt tilbage i maj. Indtil nu har Allers advokater nægtet politiet adgang med henvisning til kildebeskyttelsen.

Hverken de tidligere chefredaktører Kim Henningsen og Henrik Qvortrup eller forhenværende nyhedschef Lise Bondesen og forhenværende redaktionschef Kim Bretov har  ønsket at udtale sig om sagen. Københavns Vestegns Politi ønsker heller ikke at kommentere de nye oplysninger.