Flere personer så Jørgen Kihle Christensen stærkt blødende i timerne før hans død. Både en buschauffør, en taxachauffør og alarmcentralen blev bedt om at hjælpe den berusede og hovedskadede mand. Alligevel blev han overladt til sig selv.

Søndag blev den 61-årige Jørgen Kihle Christensen fundet død i et vandreservoir på Amager. En død, der måske kunne være undgået, hvis nogen havde grebet ind.

Efter en tur på underholdningsstedet Wallmanns i København blev Jørgen Kihle Christensen set i en bus, stærkt blødende fra hovedet. Medpassagerer forsøgte først at få buschaufføren til at hjælpe. Siden forsøgte de at praje en taxa og til sidst forsøgte de at få alarmcentralen til at sende en ambulance. Men ingen hjalp Jørgen.

»Hvorfor var der ingen der hjalp min far? Buschaufføren kunne have brugt fem minutter på at køre ham resten af vejen hjem. Taxachaufføren kunne have samlet ham op og kørt ham hjem. Men de vare bare kolde og kørte videre. Og hvorfor sendte alarmcentralen ikke en ambulance i stedet for at konstatere over telefonen, at min far ikke havde brug for hjælp? Det vil jeg gerne have svar på,« siger Christian Christensen, der er Jørgen Kihle Christensens søn.

Jørgen Kihle Christensen var en mand, der altid hjalp andre. I mange år var han sikkerhedsrepræsentant i SAS. Hans familie fortæller, at han altid var den første til at besøge folk på hospitalet, hvad enten det drejede sig sygdom eller fødsler. Men da Jørgen Kihle Christensen selv havde brug for hjælp, fik han ingen.

Jørgen Kihle Christensen drak sjældent alkohol. Han havde højst været fuld 5 gange på 30 år, oplyser familien. Fredag var han med nogle kolleger til Wallmanns i cirkusbygningen i København, og der fik han formentlig lidt at drikke. Kollegerne har fortalt familien, at han var i godt humør og dansede.

Efter arrangementet tog han fra Ørestad station til Vestamager Station med en metrobus. Hvordan han kom til ørestad er uvist. Da han trådte ind i bussen, var der flere passagerer, der bemærkede, at han havde blod i ansigtet, på hænderne og på tøjet.

»Der er en masse, der spørger, om han er okay, for han er meget omtåget og forvirret. Jeg har nogle vådservietter i min taske og derfor hjælper jeg, så vi kan få tørret hans ansigt. Vi spørger om, hvad der er sket, men han ved ikke, hvad der er sket. Faktisk er han ikke klar over, at han bløder,« siger en passager fra bussen til Ekstra Bladet.

Passagerne i bussen bad buschufføren om hjælp, men han svarede, at han hverken kunne køre ham hjem eller til skadestuen.

I stedet blev Jørgen Kihle Christensen sat af på Vestamager Station, der ligger omtrent 5 kilometer fra hans hjem. Passagerne fra bussen forsøgte at praje en taxa, men chaufføren ville ikke tage ham med, fordi han var fuld og blødte.

Herefter ringede de til 112.

En kvinde fra alarmcentralen talte med Jørgen Kihl Christensen, men han sagde, at han ikke ønskede hjælp. Alligevel forsøgte passageren i bussen at overtale alarmcentralen til at sende en ambulance.

»Jeg prøver at forklare, at jeg mener, der er brug for det, og at han sikkert godt vil med, hvis først de kommer, men det vil de altså ikke. De siger så, at de vil ringe til sønnen, og at vi bare skal lade ham gå, for det kan han sagtens,« siger passageren til Ekstra Bladet.

Senere ringede kvinden fra alarmcentralen til Christian Christensen og sagde, at Jørgen Kihle Christensen var blevet fundet på Vestamager Station forslået, men at han ville have hjælp, og at der derfor ikke var sendt en ambulance.

Efter det foruroligende opkald cyklede Christian Christensen rundt i fire timer og ledte efter sin far, men uden held.

Først sent søndag blev Jørgen Kihle Christensen fundet og desværre ikke i live. Flere omstændigheder omkring Jørgen Kihl Christensens færden er stadig ubelyst. Blandt andet er det uvist, hvorfor han valgte at gå til højre i retning af Amagerfælled i stedet for at gå til venstre i retning af sit hjem. Det er også uvist, hvordan han pådrog sig flængen i hovedet.

Ifølge Københavns Politi er der umiddelbart ikke noget der tyder på, at Jørgen Kihle Christensen er blevet udsat for en forbrydelse.

Region Hovedstaden bekræfter over for BT, at alarmopkaldet blev foretaget, og at der aldrig blev sendt en ambulance, men vil herudover ikke kommentere sagen af hensyn til deres tavshedspligt.