I denne uge får du opskrift fra Signe Vinther, som er efterskolelærer, og som er så glad for mad, at hun blogger om det. Her inviterer hun indenfor i sit køkken, hvor hun laver pizza med koldhævet dej.

Som abonnent får du hver uge adgang til ugens 'Min søndagsmiddag', over 1.800 guider om sundhed, motion, privatøkonomi, rejser mv. og en lang række reportager og artikler fra avisen BT. Hver uge deler helt almindelige danskere deres yndlingsopskrifter med BT.

I denne uge får du opskrift fra Signe Vinther, som er efterskolelærer, og som er så glad for mad, at hun blogger om det. Her inviterer hun indenfor i sit køkken, hvor hun laver pizza med koldhævet dej.

Har du en særlig opskrift, som du vil dele? Og har du lyst til at invitere BTs læsere med ind i dit køkken og vise, hvordan du gør? Tøv ikke. Send din opskrift og et par ord om dig selv til opskrift@bt.dk.

Opret dig som abonnement på BT PLUS og få hele opskriften samt de mange andre i serien. 1. måneds abonnement er GRATIS.


 

Som abonnent får du hver uge adgang til ugens 'Min søndagsmiddag', over 1.800 guider om sundhed, motion, privatøkonomi, rejser mv. og en lang række reportager og artikler fra avisen BT. Hver uge deler helt almindelige danskere deres yndlingsopskrifter med BT.

I denne uge får du opskrift fra Signe Vinther, som er efterskolelærer, og som er så glad for mad, at hun blogger om det. Her inviterer hun indenfor i sit køkken, hvor hun laver pizza med koldhævet dej.

Har du en særlig opskrift, som du vil dele? Og har du lyst til at invitere BTs læsere med ind i dit køkken og vise, hvordan du gør? Tøv ikke. Send din opskrift og et par ord om dig selv til opskrift@bt.dk.

Signe Vinther.
Signe Vinther. Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Hvem er du?
Jeg hedder Signe, er mor og arbejder som efterskolelærer. Derudover er jeg sammen med veninder, læser bøger – og så er jeg glad for at lave mad. Derfor har jeg også bloggen signesmad.dk, hvor jeg på hobbyplan lægger opskrifter op og skriver om mad generelt. Jeg synes, jeg tit blev spurgt om forskellige opskrifter, og så tænkte jeg, at jeg kunne lave en blog, og det er så blevet en dejlig hobby siden.

Hvor tit laver du mad?
Det gør jeg hver dag. Det er noget, der fylder meget herhjemme, og vi snakker altid om, hvad vi skal spise, så vi får noget ordentligt – også med fokus på dyrevelfærd og økologi.

Hvem har lært dig at lave mad?
Det har min far. Han er uddannet kok, men stoppede siden med at leve af det. Derfor har mad altid fyldt enormt meget i vores hjem, og min interesse begyndte også tidligt, hvor jeg helst ville lave kager.

Hvad skulle dit sidste måltid være?
Jeg har noget med det italienske køkken. Der er noget med råvarerne, der bliver tilberedt, så man kan smage det rene i dem. Så hvis jeg skulle vælge en ret, ville jeg nok ende med en lækker risotto.

Hvorfor har du valgt at lave pizza?
Jeg er vild med brød og eksperimenterer meget med det. Derfor er dejen langtidshævet, og der bliver kælet lidt for detaljen. Jeg kan godt blive lidt Rasmus-modsat over for dem, der siger, at brød er ondt. Og så er det jo en sikker ret i børnefamilien, og vi får det ofte om søndagen.

 

OPSKRIFT: Pizza med koldhævet dej

Pizzadej:

  • Opløs gæren i vandet, tilsæt salt og mel lidt ad gangen. Ælt gerne længe (jeg bruger en røremaskine, der tager det ca. syv minutter). Sæt film over dejen og kom den på køl natten over (op til 24 timer).
  • Varm ovnen op til fuld knald med enten en bagesten eller en bageplade på nederste rille. Når ovnen er varm, går der yderligere 15 minutter, førend bagestenen er varmet igennem. Pizzaen skal bages på nederste rille uden varmluft, da det er meningen, at den skal bages nedefra. Læg den udrullede pizzadej på to stykker bagepapir, som kan trækkes direkte over på den varme bagesten.

Foto: Bo Amstrup
Vis mere

  • Husk at pizza skal serveres brandvarm, så ikke noget med at vente med at nummer to pizza bliver færdig, før der siges værsgo. Så må kokken bare rende fra bordet en enkelt gang.
  • Del den kolde dej i to stykker og drys med lidt mel. Rul ud til to store pizzaer.

Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Fyld, pizza 1:

  • Skyl kartoflerne og skær dem ultratyndt, gerne på en mandolin. Kom dem i en lille skål og top med olivenolie, rosmarin, hvidløg og lidt salt og peber. Vend rundt med fingrene.
  • Læg pizzabunden på et stykke bagepapir og fordel kartoffelskiverne i ét lag. Sæt pizzaen i ovnen og giv den 7-10 minutter. Tag pizzaen ud og riv parmesanost ud over den. Servér.

Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Fyld, pizza 2:

  • Skær mozzarellaen i små tern, og halver artiskokhjerterne.
  • Fordel tomatsauce på den udrullede bund og bred ostestykkerne ud over pizzaen. Læg artiskokstykkerne på pizzaen og sæt den i ovnen i 7-10 minutter. Når pizzabunden er sprød, og osten bobler lystigt, tages den ud, og skinken lægges på. Kom basilikumblade på og servér.

Foto: Bo Amstrup
Vis mere