Det er ikke for sjov, at bacon bliver kaldt verdens bedste krydderi, og der hersker en stor grad af fanatisme om, hvordan baconen tilberedes rigtigt. Den skal selvfølgelig være sprød, men bliver den bedst på panden, i ovnen eller i mikroovnen?

Uanset hvilken metode du er til, giver vi dig længere nede opskriften på, hvordan du gør din bacon helt perfekt. Men for også (måske) at få afgjort, hvilken metode der er bedst, har vi spurgt en sand ekspert.

Kirsten Høgh Fogt er medforfatter til kogebogsklasikkeren 'God Mad Let At Lave' og viceforstander på Suhr's Højskole, og hendes dom er klar:

»Jeg laver altid bacon i ovnen. Stykkerne lægges ud enkeltvis på en plade med bagepapir og sættes i ovnen ved 180 grader varmluft. Jeg synes, at det giver det bedste resultat,« siger hun og tilføjer, at ovnen også har praktiske fordele:

»Man slipper for det svineri, der følger med at stege på en pande. Samtidig kan man også have en hel pakke bacon i ovnen ad gangen. Det er svært at have en hel pakke bacon på panden ad gangen, medmindre man har en meget stor pande.«

Og så til tilberedningsmetoderne:

På panden:

Hvis du steger bacon på panden, er der flere vigtige ting at huske. Panden skal være stor - så stor at dine baconstykker kan ligge der i fuld længde. De må helle ikke ligge ind over hinanden, da det kan gå ud over sprødheden på de områder, hvor flere stykker rører hinanden.

For optimal sprødhed skal bacon steges i sit eget fedt og uden ekstra fedtstof. Det skal lægges på en kold pande, som varmes langsomt op ved lav varme. Hurtig opvarmning af panden giver større risiko for, at baconen krøller, som igen kan risikere at gå udover sprødheden på nogle områder af baconen.

Den rigtige stegetid kommer an på både komfur, pande og individuel smag og behag, så tag baconen af, når du synes, at den har den rigtige sprødhed.

I ovnen:

Der er faktisk ikke så meget mere i det end det, Kirsten Høgh Fogt sagde tidligere i artiklen: Baconskiverne lægges ud enkeltvis på en plade med bagepapir og sættes i ovnen ved 180 grader varmluft.

Du kan enten forvarme ovnen eller sætte pladen i en kold ovn, det har ingen betydning for det sprøde resultat. Det eneste, det har betydning for, er stegetiden, som ligesom på panden afhænger af både din ovn og individuelle smag - så hold øje med, hvad der sker derinde.

I mikroovnen:

Mikroovnen er bedst, hvis man ikke skal stege en hel pakke bacon. Der kan nemlig kun være 2-3 skiver ad gangen. Læg dem på to stykker køkkenrulle på en tallerken og læg to stykker køkkenrulle ovenpå igen. Endnu engang må baconstykkerne selvfølgelig ikke røre hinanden.

Mikroovnen skal have fuld effekt (800-1000 watt). Stegetiden kommer meget an på, hvilken mikroovn du har, så prøv dig frem med 10 sekunder ad gangen, indtil du kender den optimale stegetid.