Vine af pinot noir-druen er i de senere år blevet meget eftertragtede.

Druen kan give rødvine, der ikke er tunge, og som næsten heller ikke har tannin, garvesyre.

Men vinen kan trods det være karakterfuld og med smagsnuancer, der spænder fra modne, sorte kirsebær til lyse, friske hindbær.

De kostbare og elegante rødvine fra Bourgogne i Frankrig er udelukkende fremstillet på pinot noir. Men druen dyrkes nu med stor succes i hele den vinproducerende verden og giver ofte lækre vine i mange variationer, afhængig af klima, jordbund og vinproducent.

Dog har vinene det til fælles – udover den sparsomme mængde tannin – at det ofte er forholdsvis lette vine. Det betyder, at de egner sig glimrende til retter med fjerkræ, lyst kød og lignende.

Pinot noir-vine smager bedst, når de er lidt kølige, det vil sige mellem 14 og 18 grader.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.


Vine af pinot noir-druen er i de senere år blevet meget eftertragtede.

Druen kan give rødvine, der ikke er tunge, og som næsten heller ikke har tannin, garvesyre.

Men vinen kan trods det være karakterfuld og med smagsnuancer, der spænder fra modne, sorte kirsebær til lyse, friske hindbær.

De kostbare og elegante rødvine fra Bourgogne i Frankrig er udelukkende fremstillet på pinot noir. Men druen dyrkes nu med stor succes i hele den vinproducerende verden og giver ofte lækre vine i mange variationer, afhængig af klima, jordbund og vinproducent.

Dog har vinene det til fælles – udover den sparsomme mængde tannin – at det ofte er forholdsvis lette vine. Det betyder, at de egner sig glimrende til retter med fjerkræ, lyst kød og lignende.

Pinot noir-vine smager bedst, når de er lidt kølige, det vil sige mellem 14 og 18 grader.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.