I aftes dannede Nørrebro Teater i København rammen om gallaforestillingen ’Kunsten stiger’, hvor man i showet kunne opleve store danske skuespillere som Bodil Jørgensen, Thure Lindhardt og Nicolas Bro.

De stillede alle op i den gode sags tjeneste, for hele overskuddet fra showet gik til Parkinsonforeningen.

Ud over selve showet var gallaen også en hyldest til grevinde Alexandra af Fredensborg, der i år fejrer 20 års jubilæum som protektor for Parkinsonforeningen. Og det var en glad grevinde, der dukkede op - men hun havde ingen kommentarer til, at fire ud af fem  danskere mener, at hun skal have frataget sine årpenge på 2,3 mio. kr.

Læs også:

Fra scenen satte hun gang i showet med en tale, hvor hun blandt andet talte om sin stolthed over at have været protektor for Parkinsonforeningen i 20 år.

»Det er dejligt, når man sætter fokus på noget i 20 år, at kunne se, at folk bakker op om emnet. Parkinson er en sygdom, hvorpå det er vigtigt at sætte fokus,« sagde grevinde Alexandra til BT, og i samme ombæring roste hun showet og de skuespillere, der stillede gratis op søndag aften.

Læs også:

BT skrev tidligere i år om kongehusets anvendelse af den årlige apanage, som i år løber op i 105,8 mio. kr. – betalt af skatteyderne. Af den pulje hæver Grevinde Alexandra 2,3 mio. kr. årligt, selvom hun ikke længere officielt er en del af kongehuset.

Vendte sig om og gik

En undersøgelse, som TNS Gallup lavede for BT tidligere i denne måned, viste, at hele 80 pct. af danskerne mener, at grevinde Alexandra skal have frataget sine årpenge – enten med det samme eller over en årrække.

Læs også:

Mange danskere har den opfattelse, at du arbejder for lidt, men i aften bliver du hyldet for et godt stykke arbejde. Har danskerne en forkert opfattelse af dig?

»Tak,« var grevindens eneste svar, hvorefter hun vendte sig om og gik.

Tilbage i 2007, da Alexandra blev grevinde, valgte hun at droppe otte protektioner ud af 24. Og sidste år droppede DRs pigekor samarbejdet med Alexandra efter 19 år, så hun i dag har langt færre protektioner, end da hun i 2005 fik bevilget årpengene.