Flaget står på halvt ude foran Lundtofte Kirke i Kongens Lyngby. Mennesker omfavner hinanden og taler i et lavt toneleje foran den hvidkalkede kirke.

For knapt 14 år siden blev den 27-årige Anne Strande Jensen konfirmeret i Lundtofte Kirke. I dag er familie, venner og bekendte mødt op selv samme sted for at tage afsked med hende, efter hun blev fundet dræbt i en lejlighed i Madrid fredag den 13. juni.

Dog er der kun ganske få mørke jakkesæt at få øje på. I stedet har mange iklædt sig farverigt tøj. Midt i sorgen over tabet af Anne Strande Jensen ønsker familien at bevare et lyst minde om den glade og livskraftige pige. Derfor har familien bedt om, at deltagerne i begravelsen af Anne ikke møder op i sort tøj.

- Det skal ikke forstås som en anmodning til venner og bekendte om at komme i farvestrålende pang-farver, men det er vigtigt for familien, at de også efter begravelsen husker Anne som en glad og hjertelig ung kvinde med et lyst sind. Det er det minde, som de gerne vil have står tilbage, og derfor vil de gerne undgå et mørkt følge til begravelsen af et så ungt og sprudlende menneske, forklarede familiens talsmand Kaspar Bach Haberstaat - kommunikationsdirektør i firmaet Scandinavian Tobacco Group, hvor Anne Strande Jensen var ansat ved sin død.

Det var netop under en udstationering for firmaet i den spanske hovedstad, at den 27-årige kvinde blev myrdet ved kvælning. Efterfølgende satte gerningsmanden ild til lejligheden i et forsøg på at skjule sporene af sin forbrydelse.

Den 33-årige belgier, Dave Verbist, har indrømmet overfor spansk politi, at det var ham, der dræbte Anne Strande Jensen. Samtidig har han ifølge spanske medier også indrømmet et andet kvindedrab. Politiet er nu ved at undersøge, om der er flere forbrydelse, der kan sættes i forbindelse med den belgiske mand.

- Det har været en kæmpe, kæmpe lettelse for alle tæt på Anne, at der er blevet anholdt en mand, der regnes for at være gerningsmanden. Alle har naturligvis spurgt sig selv, hvorfor det skulle ske, og hvorfor det lige skulle ramme Anne. Så vidt vi har fået oplyst, tyder intet på, at der har været en forudgående forbindelse mellem hende og den nu anholdte. Tilsyneladende var det det sorteste, meningsløse uheld, sagde familiens talsmand.

Nu ringer kirkeklokkerne, og de fremmødte trækker ind til den kirkelige handling. Kirken bliver hurtigt stuvende fuld. Der er så mange mennesker, at folk må stå helt ud til døren. Enkelte må endda stille sig helt uden for og stå på tæer for at følge med.

Godt halvanden time senere ringer klokkerne igen. Den hvide kiste, der er udsmykket med hvide og røde roser, bæres ud af seks af Annes nærmeste. Imens holder folk om hinanden. Nogle tørrer tårer væk fra deres forknytte ansigter. Sorgen er tydelig.

Kisten bæres ind i en mørk rustvogn, der efterfølgende kører ganske langsomt derfra. Imens står tre veninder i spraglede bukser. De holder om hinanden, mens vognen forsvinder ud af syne.