Debattøren Anne Sophia Hermansen langer ud efter trænings-fanatikere på landets løbestier

Løber eller traver du med mellemrum en tur, har du måske mødt et ‘løber-svin’. Det har debattør og blogger Anne Sophia Hermansen i hvert fald.

På sin facebook-profil beskriver hun et møde med en type af elite-motionist, der tager mere hensyn til sin endomondo-logfil end omgivelserne.

»Løbersvinet, den hårdt svedende muskel, tænker kun på sin mellemtid, og hvis du løber der, hvor hans rute går, så fjern dig, for sattan!«

Til gengæld er han ikke til fals for at skæve efter bryster i stram lycra eller på anden måde skænke kvinder opmærksomhed, beskriver hun lidet flatterende.

I løbersvinets verden er der kun en ting, der tæller.

»Distancen på hans Endomondo-app skal være fuldstændig lige og nazistram.«

Anne Sophia Hermansen løber hver anden dag en tur på 5 km rundt om søerne i det indre København. En rute, der er heftigt trafikeret af både løbere, gående, cyklister, barnevogne og en hel del andefugle. Forleden kom det til et sammenstød med den målrettede motionist-type.

»Jeg plejer at trække ind, men gad ikke og fortsatte demonstrativt mit flagellant-trav, mens jeg kiggede ud over søen. Vi nærmede os en konfrontation. Løbersvinet begyndte at stønne aggressivt. Jeg fortsatte. Først da han var helt tæt på mig, bøjede han af og snerrede: Hvad fanden laver du, kælling?«

LÆS OGSÅ:

Den nye løbertype, der formentlig også findes på landets øvrige motionsruter, er formentlig i færd med at træne til den næste ironman eller leger elitesportsmand, gætter Anne Sophia Hermansen.

LÆS OGSÅ:

For en måneds tid siden bevidnede hun et lignende eksempel på motionist-typens hærgen. En dame, der ikke flyttede sig.

»Så hende løb han bare ind i. Jeg har også oplevet, cyklister blive overfuset og gående få irritable tilråb, hvis de bevæger sig på en uhensigtsmæssig måde i forhold til løbersvinets indre rute.«

Derfor har Anne Sophia Hermansen nu en opfordring til alle landets ‘super-performende løbersvin’.

»Løb om natten. Så er stierne tomme. Ingen barnevogne, ingen caffelattedrikkende fodslæbere, ingen irrationelt cyklende børn eller tabermotionister. Det hele er jeres, og I kan midtvejskrise-løbe derudaf,« skriver hun.