Årets vinder af det populære tv-program 'Den store bagedyst' på DR1, Tobias Hamann-Pedersen, får nu sin drøm om at få sit eget tv-program opfyldt, skriver Billedbladet.

- Det er vildt spændende og virkeligt dejligt, siger han.

Programmet bliver ikke noget traditionelt mad-program. Den talentfulde bagermester skal således rejse ud i verden fra DR i Aarhus, men med fokus på kager og gastronomi, afslører Tobias Hamann-Pedersen, der på nuværende tidspunkt ikke kan gå mere i detaljer.

Den 26-årige mand ytrede allerede ønsker om eget tv-program, da han i oktober i år vandt 'Den store bagedyst' på DR1.

- Jeg vil rigtig gerne lave et tv-program. Jeg har en masse historier og steder, jeg vil vise folk. Så kan man kombinere det med kager og mad fra de forskellige steder. Det kunne være sjovt at købe en bus og samle folk op, der gerne vil ud at rejse og bare køre af sted og give dem en oplevelse, sagde Tobias Hamann-Pedersen til BT for en måned siden.

Han har trods sit korte liv allerede rejst meget. Han har bl.a. boet et halvt år i Tyrkiet, besøgt Sydamerika, blaffet sig gennem Europa og arbejdet på en møbelfabrik i Indonesien. Og interessen for rejser har han kombineret med sin interesse for mad:

- Jeg har fået rigtig mange oplevelser og nære venskaber gennem mad. Venskaber, jeg holder ved lige den dag i dag. Det er ofte begyndt med, at man har fundet et fælles fodslag om maden. Mad siger meget om mennesker og kultur, så jeg har brugt det som en indgang til at lære andre kulturer at kende, sagde Tobias Hamann-Pedersen.