Et nyt lægemiddel kan være på vej på markedet fra Bavarian Nordic.

Det oplyser det danske vaccineselskab i en fondsbørsmeddelelse. Det sker på baggrund af et fase 3-forsøg med selskabets Chikungunya-vaccinekandidat, der bruges mod en myggebåren virussygdom.

Lægemiddelkandidaten nåede alle primære endemål i fase 3-forsøg og var med Bavarian Nordics egne ord »særdeles immunogen« i flertallet af forsøgspersonerne 22 dage efter en enkelt vaccination.

I juni 2023 rapporterede Bavarian Nordic positive toplinjeresultater fra et lignende fase 3-forsøg i raske voksne i alderen 65 år.

»Vi er særdeles opmuntrede over de positive toplinjeresultater, som er vist i begge fase 3-forsøg med vores chikungunya-vaccinekandidat. Vi er nu fokuserede på at færdiggøre forsøgene og forberede os på indsendelse af registreringsansøgninger næste år,« udtaler Paul Chaplin, administrerende direktør i Bavarian Nordic

»Med sin hurtige og vedvarende respons, har vores vaccine potentiale til at blive best-in-class til beskyttelse mod chikungunya hos både unge, voksne og ældre. Chikungunya, der ofte kan medføre alvorlig og invaliderende sygdom, påvirker store dele af verden, og med en stigende international rejseaktivitet, repræsenterer vores vaccine en signifikant mulighed for at imødekomme det store, udækkede medicinske behov.”

Bavarian Nordic vil indsende resultaterne til de amerikanske og europæiske lægemiddelagenturer, FDA og EMA, i 2024. Det skal bane vejen for en mulig markedslancering i 2025.

Denne artikel er fra Euroinvestor.