Det kan være massiv hacking af Apples tjeneste, iCloud, som er skyld i, at mere end 100 internationale berømtheder har fået stjålet intime fotos og fået dem spredt ud på internettet.

Ifølge den engelsk avis, The Guardian, har der været forlydender om, at hackeren har fået adgang til stjernernes intime fotos via deres iCloud konti. Ifølge Daily Mail er det hackeren selv, der har hævdet, at han har billederne fra Apple-tjenesten.

Det er vigtigt at understrege, at det endnu ikke bekræftet, og Apple har indtil videre valgt at forholde sig tavs til spørgsmålet.

ICloud er en online-tjeneste, der fungerer ved, at man kan have de samme filer - herunder billeder - på sine enheder - eksempelvis iPhone, iPad og iMac. Man sender sine filer op i en digital 'sky', og herefter bliver de trukket ned på alle enheder.

Det er denne 'sky' som muligvis indeholder en sikkerhedsbrist, der gør, at hackere kan få adgang.

De mange billeder af berømthederne er angiveligt offentliggjort på det engelsk-sprogede billedforum 4Chan.

Ifølge 9to5mac.com har flere brugere på den side meldt om mindst én bruger, der har hacket sig ind i iCloud og fået adgang til de mange berømtheders konti. Dette er stadig forbundet med usikkerhed, da brugerne på siden er anonyme.

Det er blandt andet den Oscar-vindende skuespillerinde, Jennifer Lawrence, der har fået stjålet adskillige intime fotos. Det bekræfter hendes talsperson på Twitter, der samtidig siger, at personer, der publicerer billederne, vil blive retsforfulgt.

Benytter tjenesten

Noget kan ihvertfald godt tyde på, at billederne af Jennifer Lawrence kommer fra en iCloud-konto. Tidligere har skuespillerinden fortalt til MTV, at hun benytter tjenesten.

- Min iCloud bliver ved med at bede mig om at lave en back-up, men jeg ved ikke, hvordan jeg skal backe up, sagde hun til MTV.

Ifølge The Independent har man modtaget metadata fra de offentliggjorte billeder af berømthederne, og her viser det sig, at hovedparten af billederne kommer fra Apple-produkter, der netop bruger iCloud.