Hun har været dronningen af dansk smørrebrød i 40 år, men nu ser det ud til, at Ida Davidsens position er alvorligt truet.

I hvert fald er det en nådesløs anmeldelse, som Politikens anmelder præsenterer efter et skuffende besøg i smørrebrødsrestauranten i Store Kongesgade i København, der er blevet en institution i den danske madverden.

Anmelderen fik serveret husets julefrokost, der tilsyneladende har resulteret i en særdeles uheldig oplevelse - komplet med dårlig service, tvivlsomme råvarer og dårlig tilberedning, fortæller anmelderen.

Julefrokosten var en rundtur i de klassiske varianter, som stegt sild, tatar og lun leverpostej. Men tataren hos Ida Davidsen bliver blandt andet beskrevet som et 'plettet tæppe af rødt-gråligt kød med uskønne, massekrerede østers over sig'

- Meget bedre blev det ikke med den lune leverpostej. Lever-smoothie er egentlig mere dækkende for den næsten flydende, løse masse serveret i en porcelænsform, hvor leversaften drev ned ad siderne. Leverdrikken kunne hældes på brødet og spises med overstegt bacon, lyder den kontante dom fra Politikens anmelder.

Og sådan fortsætter den stærkt kritiske tone frem til sidste ret: En risalamande, der beskrives som kunstig og kemisk.

Service og servering slipper heller ikke for anmelderens nådesløse ord, der efterlyser et menukort under besøget, men i stedet bliver mødt med manglende nærvær, service og værtsskab.

Politikens anmelder kvitterer i øvrigt med en enkelt stjerne for julefrokosten - og et spørgsmålstegn ved Ida Davidsens position som dronningen af højtbelagt smørrebrød.

BT arbejder på at få en reaktion fra restauranten.