Forfatteren Helle Stangerup, der søndag sov ind i en alder af 75, var en sky dame, der havde vandtætte skodder til privatlivet - Alligevel afslørede hun for fire år siden, at hun blev varm på vores prinsgemal, Henrik, før Dronning Margrethe fik fat i den elegante, franske greve.

Tilbage i 2011 inviterede forfatteren Helle Stangerup, der søndag sov ind i en alder af 75, danskerne ind til et lille smugkig til de royale gemakker i forbindelse med erindringsbogen 'Bag Skodderne'.

I kraft af sit venskab med Dronning Margrethe, som dengang var prinsesse, var Helle Stangerup i 1960erne inviteret til selskab af prinsesse Margrethes hofdame Wava Armfeldt. Blandt gæsterne var der af ukendte årsager tre, ukendte, yngre herrer, der alle var ungkarle.

»En engelsk bankier, lidt tung i det, en flot svensk diplomat og en mindst lige så vellykket fransk diplomat,« skriver Helle Stangerup i bogen – og noterer, at det ligner et forsøg fra hofdamen Wavas side på at præsentere Prinsessen for nye ansigter. Men der var i den unge Helle Stangerups øjne intet romantisk under opsejling.

»Englænderen brugte meget energi på at tale om finanser og spilleklubberne i London, mens både svenskeren og franskmanden svang sig på dansegulvet med alle mulige andre end lige æresgæsten. Faktisk var jeg vist en af den utroligt charmerende franskmands foretrukne, mit franske var stadig så nogenlunde i behold, måske derfor, men bagefter tog det lidt tid at få ham ud af hovedet,« indrømmer Helle Stangerup i bogen og tilføjer:

»Nogle svingommer under den funklende lysekrone på Rosenfeldts dansegulv blev dog aldrig fulgt op, ikke så meget som et postkort,« sukker hun.

fdasfsdf

Helle Stangerup blev derfor overbevist om, at der ingen sandfærdighed var i Ekstra Bladets historie, om at prinsessen skulle være faldet pladask for en greve Henri de Laborde de Monpezat. Lige indtil samme eftermiddag, hvor hoffet altså bekræftede forlovelsen.

»Ikke så sært at det postkort udeblev,« konstaterede hun tørt i bogen og afslørede:

»Privat omgang med Kongehuset byder på en rigdom af oplevelser, men der følger absolut ingen intern viden med,« lød det fra Helle Stangerup i erindringsbogen fra 2011.

Helle Stangerup sov søndag stille ind. Hun blev 75 år.