Nu er det kun et spørgsmål om dage, inden det svenske kronprinspar Victoria og Daniel får en lille ny prins eller prinsesse.

Kronprinsesse Victoria har termin til marts, og i følge det svenske hofs kalender har hun nu kun ét officielt arrangement tilbage, inden hun ventes at gå på barsel.

Og det arrangement finder sted på mandag, hvor det er danske Mogens Lykketoft, der som formand for FNs Generalforsamling får æren af at være sidste officielle gæst, inden kronprinsessen helliger sig forberedelse af familieforøgelsen.

Den svenske avis Expressen.se skriver i øvrigt, at det svenske hof allerede har sendt den officielle indbydelse ud til fejring af den nye royale baby.

Udvalgte VIP gæster, som fx det svenske statsministerpar, bliver bedt om at holde sig klar til at fejre den kommende royale fødsel ved en taksigelsesgudstjeneste i Slotskirken, hvor hele den kongelige familie plejer at deltage.

Taksigelsesgudstjenesten vil ske kl. 12.15 dagen efter fødslen. Hvis kronprinsessen nedkommer en lørdag, vil gudstjenesten dog først blive afviklet førstkommende mandag.

Så hoffet er tydeligvis forberedt på, at fødslen nu kan ske i løbet af ganske få dage.