Skandalerne synes at klæbe til Messerschmidts partifæller i Bruxelles

Lederen af det EU-skeptiske britiske parti Ukip, Nigel Farage beundrer Vladimir Putin. Grækeren Nikolaos Salavrakos er medlem af et parti, hvis leder har fremsat jødefjendske udtalelser, og et italiensk medlem af Lega Nord har kaldt Italiens første farvede minister for en orangutan.

Skandalerne klæber til medlemmerne af den lille gruppe i Europa-Parlamentet, som Morten Messerschmidt fra DF er medlem af. Gruppen hedder Europa for Frihed og Demokrati, EFD, og består af 31 medlemmer fra 12 lande.

Morten Messerschmidt blev medlem af EFD i 2009 efter at han forgæves havde søgt om at blive optaget i den store konservative partigruppe, som Bendt Bendtsen er medlem af.

I januar i år smed EFD englænderen Godfrey Bloom ud af gruppen, fordi han havde kaldt to kvindelige kolleger for ’sluts’, der i en dansk sammenhæng ville svare til at kalde Venstres tidligere kirkeminister Birthe Rønn Hornbech for løs på tråden.

Han har også vendt sig imod, at britisk ulandsbistand skal gå til ’bongo-bongo lande.’

Sidste år måtte man skille sig af med italieneren Mario Borghezio fra Lega Nord. Han kom med racistiske udfald mod integrationsminister Cécile Kyenge. Hun er født i Den demokratiske Republik Congo, uddannet øjenlæge og den første farvede minister i Italien. Mario Borghezio kaldte udnævnelsen for ’et møgvalg’ af en ’bunga-bunga’-regering og tilføjede at hun har et ’ansigt som en husmor’.

Et andet medlem af Lega Nord, senatoren Robert Calderoli, udtalte ifølge den italienske avis Corriere della Sera, at ’jeg elsker dyr - bjørne og ulve, som man ved - men når jeg ser billeder af Kyenge, kan jeg kun tænke på en orangutang, selv om jeg ikke siger, at hun er sådan en.’

Det litauiske medlem Rolandas Paksas er blevet afsat ved en rigsret i sit hjemland, hvor han har været præsident.

Jødiske organisationer har udtrykt bekymring over, at lederen af det ekstremt nationalistiske græske parti LAOS Georgios Karatzaferis har fremsat en række antisemitiske udtaleser. Han har således stillet spørgsmålstegn ved, hvorfor jøder ’ikke gik på arbejde 11.september 2001’. Året efter anklagede han den daværende græske premierminister for at have en datter, der ’hemmeligt var gift med en jøde’. LAOS, som i 2009 fik valgt Nikolaos Salavrakos til Europa-Parlamentet, er medlem af EFD-gruppen i Bruxelles.

Nægter at have sunget Hitler-sange

Britisk presse har med stor nidkærhed kastet sig over Nigel Farage, som er formand for det fremadstormende britiske parti, UK Independence party.

I et radiointerview med Tony Blairs tidligere spindoktor Alistair Campbell udtykte Nigel Farage ifølge avisen The Guardian beundring for Ruslands præsident Vladimir Putin for hans måde at håndtere borgerkrigen i Syrien på.

Han er blevet skyldt for at have sunget Hitler-sange i skolen, men har benægtet.

Han har også kategorisk afvist at have haft en affære med sin pressesekretær Annabelle Fuller.

Beskyldningen blev fremsat for åbent tæppe under en debat i plenarsalen i parlamentet, da det tidligere medlem af Ukip Nikki Sinclaire tog ordet og spurgte Nigel Farage, om han syntes det er en fornuftig måde at anvende skatteydernes penge på, når han både har ansat sin kone Kirsten som sin sekretær i Bruxelles og sin tidligere elskerinde Annabelle Fuller, som pressesekretær på kontoret i London. Det havde han ikke lyst til at svare på. Efter mødet afviste han dog anklagen.

I forbindelse med krisen i Ukraine har Nigel Farage i en radiodebat anklaget EU for at have blod på sine hænder. Han mener, at den engelske regering har opmuntret ukrainerne til at rejse sig mod den nu væltede ukrainske præsident Viktor Janukovich og svigtet dem, da oprøret havde sejret.

Det er uvist om EFD overlever efter valget til Europa-Parlamentet i maj. Medlemmerne af Lega Nord har ytret ønske om at gå med i den højrenationale alliance, som Marine Le Pen og Geert Wilders har dannet. Morten Messerschmidt har ikke taget stilling til, hvem han fremover vil samarbejde med. Men det står klart, at det ikke bliver Le Pen-Wilders alliancen, har han flere gange slået fast.