Bodil Philip, fængselsinspektør ved Statsfængslet i Ringe, vil gerne sætte ind for at afhjælpe problemet med illegal trafik af biler og mænd på familien Kildegaards ejendom, som støder op til fængslets ringmur.

Det siger hun til BT.

»Vi er jo kun interesseret i at have et godt samarbejde med vores naboer. Så hvis de er interesseret i at få et møde med os om det her, så vil vi meget gerne snakke med dem,« siger Bodil Philip.

Hun siger videre, at når fængslet har indtryk af - bl.a. ud fra nabohenvendelser - at der er problemer af den her karakter, så henvender fængslet sig til politiet og beder dem om at patruljere mere, end de normalt gør.

»Det er klart, at når den her slags trafik er blevet intensiveret, så er det tid til at sætte ind over for det igen,« siger hun.

Hun erkender, at der er en stor udfordring med hash inden for murene blandt de indsatte.

»Virkeligheden er, at det er rigtig besværligt med hashen. For det første er det jo ulovligt. Men man vil meget gerne have det ind, og når det er inde, så medfører det bl.a., at de indsatte skændes om det. Fakta er, at vi i fængslet bruger rigtig mange ressourcer på at lede efter hashen, og vi finder også meget. Men vi finder ikke det hele,« siger hun.

’Vi gør, hvad vi kan’

Nogle mener, at personalet indimellem vælger at lukke øjnene for, at der kommer hash ind, fordi de indsatte så er mere rolige og lettere at have med at gøre. Hvad siger du til den påstand?

»Jeg har godt hørt, at der er nogle, der siger sådan, men det er forkert. Det er ikke virkeligheden. Vi gør, hvad vi kan for at forhindre, at der kommer hash ind,« siger Bodil Philip.