De Konservative toppolitikere kommer nu med forskellige forklaringer i sagen om kvaliteten af reklamebureauet Integrals arbejde. Det var dette bureau, der mandag stævnede partiet for 1,7 mio. kr. for regninger, som partiet ikke har betalt for diverse kampagner og rådgivning.

Til dr.dk siger De Konservatives gruppeformand Brian Mikkelsen, at partiet afbrød samarbejdet med Integral på grund af kvaliteten i reklamebureauets arbejde.

»Vi har valgt at opsige samarbejdet med reklamebureauet af kvalitetsmæssige årsager. Så er der en sag, som jeg ikke vil uddybe her, men hvor vi selvfølgelig mener, at vi har ret. Det mener vores advokater også,« siger Brian Mikkelsen.

Den utilfredshed gælder dog langt fra hele partiets top. På Integrals hjemmeside roser De Konservatives medlem af Europa-Parlamentet Bendt Bendtsen Integrals indsats for partiet i forbindelse med hans kampagne. En del af arbejdet, der i øvrigt er betalt.

»Integrals bidrag til Det Konservative Folkepartis strategiske valggrundlag gav både kampagneorganisationen og os kandidater et godt afsæt for at opnå det resultat, som vi skabte sammen,« siger Bendt Bendtsen til hjemmesiden.

På hjemmesiden beskriver Integral fyldigt samarbejdet med De Konservative, der har været siden 2012. Det beskrives, hvordan bureauet stod bag Bendt Bendtsens kampagne op til Europa-Parlamentsvalget, der især fokuserede på Bendtsens tidligere job som politibetjent.

»Partiets balancerede holdning til EU blev sammenfattet i konceptet ’Passer på Danmark i EU’, der også naturligt understøttes af Bendtsens tidligere job som politibetjent. Konceptet blev anvendt på de tre definerede politiske mærkesager, sådan at der blev kommunikeret budskaberne: ’Passer på dit job i EU’, ’Passer på dit hjem i EU’ og ’Passer på dit boliglån i EU,« står der på hjemmesiden.

Hvad mener du om sagen?