Det var den 28-årige græsk-amerikanske Mariangela Kefalas, der fik den danske pædagogstuderende Malthe Thomsen anholdt og sigtet for overgreb på ikke færre end 13 amerikanske børnehavebørn. Men den netop frikendte dansker er ikke synligt bitter.

-Jeg håber bare, at hun får hjælp en dag, siger Malthe ifølge sin mor Birgitte Thomsen, der siden juni har været ved sønnens side i New York.

Selv har den 23-årige dansker, der regner med at forlade Manhattan i midten af næste uge, lige lagt sig til at sove. Og hans lettede mor Birgitte fortæller:

- Malthe er helt udmattet. Han er lettet, men udmattet.

Og når talen falder på Malthes græsk-amerikanske eks-kollega og nemesis Mariangela, lægger moderen i modsætning til sønnen ikke fingre imellem:

- Hun er jo skruptosset. Og det mener jeg helt seriøst. Hun er syg i hovedet. Det kan der ikke være tvivl om. Som Malthe siger, kan hun måske ikke selv gøre for det. Men hun lyver, lyver og lyver. Og jeg tror ærligt talt, at hun er farlig for alle de folk, der er omkring hende, siger Birgitte med dæmpet stemme for ikke at forstyrre sin sovende søn.

Kollega gav alle problemer

Overfor BT afslører Birgitte, at hun har set interne dokumenter fra den eksklusive børneinstitution International Preschool, hvor både Malthe Thomsen og Mariangelo Kefalas arbejdede indtil juni, hvor Mariangela efter tre år blev fyret og Malthe blev fængslet.

- Malthe var langtfra den eneste, hun anklagede på falsk grundlag. Hun beskyldte også andre ansatte på skolen for upassende opførsel over for børn og racisme. Og de flyttede hende konstant fra klasselokale til klasselokale. Og hvert eneste sted endte det med intriger, anklager og problemer, siger Birgitte Thomsen.

LÆS OGSÅ:

En anonym kilde på skolen bekræfter over for BT, at der ofte var problemer med Marianlega Kefalas. Og 5. juli blev den 28-årige kvinde fyret.

Ifølge avisen New York Times var den direkte årsag til fyringen, at Mariangela gang på gang nægtede at udlevere nogle ’belastende’ mobiltelefonoptagelser, hvor Malthe angiveligt opførte sig upassende over for børnene.

Gik til politiet

Fyringen gjorde angiveligt den græsk-fødte Mariangela så vred, at hun nu tog sine anklager til NYPD, politiet i New York City.

Efter en intern undersøgelse på skolen, hvor både ledere, kollegaer, børn og forældre deltog, var Malthe Thomsen i mellemtiden blevet renset for samtlige anklager. Men dét var politiet tilsyneladende ligeglad med.

De troede i stedet på Mariangelas historie om sexmisbrug.

Og selvom ordensmagten endnu ikke havde set den kvindelige kollegas påståede videobeviser, blev Malthe 27. juni anholdt og smidt i ét af USAs mest frygtede fængsler Rikers Island (i seks dage), hvor han som mistænkt pædofil af andre indsatte blev truet på livet.

Millionregning

Siden viste det sig, at kollegaens ’afslørende’ optagelser var ganske uskyldige. Gang på gang bad anklagemyndigheden på Manhattan om mere tid til at ’samle beviser’. Imens var Malthe iført elektronisk gps-fodlænke. Familiens advokathjælp, den tabte arbejdsfortjeneste og et tvunget ophold på et af verdens dyreste boligmarkeder, Manhattan, resulterede i en regning på flere millioner kroner.

Og derfor overvejer familien via sin dansk-amerikanske advokat Jane H. Fisher-Byrialsen nu at sagsøge politiet og byen New York City.

- Vi er bestemt ikke en rig familie. Vi har lånt penge fra både højre og venstre. Og en erstatning ville være en god hjælp, siger Birgitte Thomsen, der også ville ønske, at hun også kunne sagsøge den lokale avis New York Daily News, der på forsiden 4. juli udråbte Malthe til ’sex-monster’.

- Den slags skulle ikke være tilladt. Det kan jo ødelægge en persons liv, siger Birgitte, der dog ikke ved meget konkret om de eventuelle erstatningssager.

Har hadet hver eneste dag

- Lige nu forsøger vi bare at komme os. Og mit største ønske til jul er at få vores liv tilbage.

- Jeg har hadet hver eneste dag, vi er blevet tvunget til at opholde os i denne by. Og jeg har hadet byen. Men efter alle anklagerne i går blev droppet, må jeg indrømme, at New York pludselig ser lidt anderledes ud. Da vi stod på gaden i morges, tænkte jeg faktisk: ’Her er jo egentlig meget pænt’, siger Birgitte Thomsen med en stille, lettet latter.