I Landstingssalen på Christiansborg overdøver tonerne fra en saxofon de dårlige målinger. Blandt de fremmødte Venstre-folk kan man fornemme en del ærgrelse over Lars Løkkes verserende bilagssag, som af flere betegnes som hovedårsagen til Venstres nedtur. Det erkender Morten Løkkegaard også.

- Det er selvfølgelig en sag, som jeg helst havde været foruden. Den har jo taget fokus væk fra den politik, som vi i Venstre gerne har villet have ud over rampen, siger han.

Allerede kl. 20.00 på valgaftenen kunne man mærke spændingen sitre, da den første exit poll blev offentliggjort. Men det, der først kunne fornemmes som lidt nervøs tripperi, blev kort efter til en øredøvende stilhed. I DR’s exit-poll, der dukker op på storskærmen, står Venstre til en gevaldig øretæve, ved kun at få 17,2 procent af stemmerne.

Det vil i så fald kun betyde to mandater til Venstre. Ulla Tørnæs er som spidskandidat sikker på det ene mandat. Derimod står det til et tæt løb mellem de to nuværende medlemmer af Europa-Parlamentet, nemlig Morten Løkkegaard og Jens Rohde i kampen om det andet.

- Det er jo nogle afsindigt spændende målinger. Jeg kan bare sige, at intet er afgjort på nuværende tidspunkt, siger en nervøs Morten Løkkegaard til BT.

Han henviser til en anden måling på TV2, hvor partiet står til at blive lidt større, med 1,5 procent ekstra, og dermed lige akkurat snige sig op på et tredje mandat.

- Nu har jeg godt nok en fortid på Danmarks Radio, men i aften kan der ikke være nogen tvivl om, at min favoritkanal er TV 2, siger Morten Løkkegaard med et glimt i øjet.

Lige meget hvad ser det ikke ud til at blive et godt valg for det borgerlige parti, der i 2009 kunne sætte sig på tre pladser i Parlamentet.