Det var et tilbud, man ikke kunne sige nej til, lød det fra Anders Colding Friis, da han sidste år satte sig for bordenden som topchef i Pandora. Lønnen og ikke mindst hans bonusprogram har formentlig også lokket. Se her hvad han får.

Det giver lidt af et lønhop for Anders Colding Friis, at han sidste år skiftede cigarerne i Scandinavian Tobacco Group (STG) ud med perler og armbånd i Pandora som øverste chef.

I det første årsregnskab løftes sløret for størrelsen på hans løncheck. I samlet årsløn hiver Anders Colding Friis 18,7 mio. kr. hjem. Pandoras bestyrelse er glade for deres nye direktør og de resultater, han er med til at realisere i sit første år i spidsen for virksomheden. Det fremgår af den bonus, Anders Colding Friis får. Bonussen er faktisk større end hans grundløn. Grundlønnen lyder på syv mio. kr., mens Anders Colding Friis får hele 10 mio. kr. i bonus. Dertil kommer værdien af et aktieprogram for 1,6 mio. kr.

Da Anders Colding Friis overraskende meddelte sin afgang i STG tilbage i i efteråret 2014 forstyrrede det cigarselskabets børsplaner. STG-formand Jørgen Tandrup sagde dengang, at Colding Friis havde fået et rigtigt godt tilbud.

»Der var tilrettelagt en bonus for Anders, hvis vi gik på børsen med STG. Men jeg kan sige, at han har fået et overordentligt favorabelt tilbud fra Pandora. Anders havde gerne børsført det og han er - som jeg forstår det - også lidt ked af at forlade os. Men når man får sådan et tilbud, så må man tage stilling til det, og der er det bare ærgerligt at i forhold til vores børsplaner, så er timingen ikke smart,« sagde Tandrup til Berlingske i august 2014.

Pandora har før glimret ved at udbetale store lønninger. Anders Colding Friis afløste sidste år Allan Leighton, som i 2015 har fået 20,7 mio. kr. udbetalt.

Dertil kommer, at Leighton, der fratrådte i marts 2015, får en godtførelse på 34,3 mio. i fratrædelsesperioden frem til slutningen af 2016. Det indregnes, fremgår det af årsrapporten, i det ovennævnte beløb for 2014.