Den britiske komiker Ricky Gervais stempler hårdt ind i debatten om kaninen Allan, der mandag blev slået ihjel live i studiet på Radio24syv.

Kaninen fik to slag i hovedet med en cykelpumpe og fik vredet halsen rundt for til sidst at blive tilberedt og spist. Radioværternes mål med drabet var at illustrere, at befolkningen er nogle hyklere, når det kommer til dyrevelfærd

Drabet har ikke kun vakt furore i vores danske andedam. Adskillige skandinaviske, britiske og russiske medier beskrev happeningen og sendte værterne ud i et mediestormvejr.

Læs også:

Og i England er folk ikke færdige med at sige deres mening om det kontroversielle drab. Komikeren Ricky Gervais var onsdag på Twitter for at statuere et eksempel på, at han i hvert fald ikke bifalder Radio24syv-værternes slagtning af kaninen:

»Jeg har lige banket en dansk DJ til døde med en cykelpumpe for at vise, hvor forfærdeligt mord er,« lyder det i opdateringen fra Ricky Gervais med henvisning til Radio24Syv-værten Asger Juhl der var primus motor for kanindrabet.

»Og somme tider har jeg bare lyst til at stoppe verden og stå af,« tilføjede den britiske komiker efterfølgende på Twitter.

Den danske 24Syv-vært var hurtigt ude med et svar til den britiske komiker, hvor han undrede sig over, hvorfor Ricky Gervais ikke kunne forskellen på at dræbe en vært og en kanin.

»Jeg dræbte en kanin. Den led ikke. Jeg spiste den. Hvorfor er det forkert? Hilsen den danske radiovært,« tilføjede Asger Juhl på Twitter.

Radio24Syv har efter den voldsomme ballade været ude at forklare baggrunden for kaninslagtningen på stationens officielle Facebook-profil:

»Vi ønskede at udstille det store hykleri omkring vores forhold til dyr. Indtil videre er det lykkedes. Vi ønskede og ønsker at have en debat om dyrevelfærd - for alle dyr,« lød det på det sociale medie.