Alt i alt er der ejendomme til salg på Jan Fogs hjemmeside for 497.380.000 kr.

34 af ejendommene er til salg i Danmark for en samlet sum på 425.830.000 kr. To ejendomme er til salg i Frankrig til 61 mio. kr. To ejendomme i Filippinerne til 1.050.000 kr, mens der er en ejendom til salg i Italien til 9,5 mio. kr.

I et tidligere interview med BT, har Jan Fog udtalt, at han tager tre pct. i salær. Står det til troende, er der altså et fiktivt salær for 14.921.400 kr. i Jan Fogs kartotek.

Der er dog flere forbehold. Det er ikke altid sikkert, at alle ejendomme optræder på hjemmesiden. Bl.a. kan der være ønsker om diskretion. Det er heller ikke sikkert, at alle ejendommene ville kunne blive solgt til den udbudte pris.

Jan Fog havde en en succesfuld forretning, hvor han solgte huse i landets dyreste område nord for København. Desuden solgte Jan Fog huse i Filippinerne, Italien og rigmandsparadiset Côte d’Azur i Sydfrankrig.

Her er Jan Fogs dyre salg:

14,95 mio. kr.
Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Penthouse på Langelinie på næsten 200 m2 på Østrebro i København.

12,9 mio. kr.
Foto: Mathias Bojesen
Vis mere

Jægersborg Alle tæt ved Bernstoffsparken i Charlottenlund.

14,9 mio. kr.
Foto: Mathias Bojesen
Vis mere

Engelsk rækkehus på Vitus Berings Alle i Klampenborg.

14,9 mio. kr.
Foto: Mathias Bojesen
Vis mere

Hvidpudset villa i Taarbæk, direkte til Øresund.

10,5 mio. kr.
Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Luksuslejlighed på Tuborg Boulevard.

Konkurrenter har frit slag

Der er ikke noget, der forhindrer Jan Fogs konkurrenter i at forsøge at erobre kunderne, som har sat ejendomme til salg hos den afdøde mægler. Det oplyser formanden for Dansk Ejendomsmæglerforening, Torben Strøm.

Der er frit slag for alle mæglere?

»Ja, man må kontakte hinandens kunder i henhold til de gældende regler i markedsføringsloven,« siger han.

Også selv om der ligger en underskrevet formidlingsaftale?

»Ja,« siger Torben Strøm, som forklarer, at det af formidlingsaftalen - kontrakten mellem kunden og mægleren - fremgår, hvornår en kunde kan komme ud af aftalen, og hvad det eventuelt koster. En formidlingsaftale kan desuden indeholde forhold, som mægleren og kunden via forhandling er blevet enige om.

Ifølge hjemmesiden var Jan Fog den eneste mægler i firmaet. Hvad betyder det?

»Reglerne fra 1. januar i år er således, at der skal være en ansvarlig mægler på den enkelte sag. I tilfældet, hvor en mægler afgår ved døden, skal virksomheden have en fornuftig og rimelig tid til at finde en ny ansvarlig mægler,« siger Torben Strøm, der mener, at ‘en ansvarlig mægler’ godt kan være den advokat, der tager sig af en eventuel bobehandling.