Mavedansere iført kjole og overskæg er på fremmarch i Istanbul. Mandlige mavedansere er et levn fra Ottomaner-tiden, og nu har flere klubber i Tyrkiet igen taget traditionen i brug.

Der var engang, mandlige mavedansere var en helt almindelig adspredelse, når mænd i Ottomaner-riget skulle underholdes, og nu er de så på vej tilbage på klubberne i det moderne Tyrkiet.

I Ottomaner-tiden var de mandlige dansere en nødvendighed, når mænd ville se dans, eftersom kvinderne ikke mætte færdes iblandt mænd uden for familien, men nu er de mandlige dansere tilbage side om side med kvinderne.

Danseren Alex er en af dem, der nu har taget den gamle tradition til sig, og hans publikum er ikke helt enige om, hvad de skal synes om hans hoftesving.

- Jeg var meget kontroversiel for ti år siden i Tyrkiet. Nu kan du finde steder, hvor du kan se striptease eller topløse DJ´s. En DJ med bare bryster er langt mere kontroversiel end jeg, siger Alex der startede med at danse mavedans som 16-årig.

Det er dog ikke alle, der mener, at Alex serverer hoftesving og rysten med barmen så godt som kvinderne.

- Visuelt underholder en kvindelig danser sit publikum bedre end en mand. Det ser bedre ud, siger tilskueren Savas Ali til Reuters.