En Irakisk journalist smed to sko efter Bush - men ramte ikke. Det skete da USA's præsident, George W. Bush, underskrev ny sikkerhedsaftale i Irak .

Se billederne her Præsident George W. Bush var søndag på et farvelbesøg i Bagdad, hvor han havde drøftelser med regeringen og talte til amerikanske soldater.

Bush, der fløj til Irak i hemmelighed, havde samtaler med præsident Jalal Talabani og premierminister Nuri al-Maliki. Den forbedrede sikkerhed i den irakiske hovedstad blev understreget på flere områder under besøget, selv om det vakte en del opsigt i medierne, at en irakisk journalist på et pressemøde kastede to sko efter den amerikanske præsident - endda uden at ramme.

Bushs ankom til præsidentpaladset i helikopter og havde drøftelser med Talabani og dennes to vicepræsidenter.

- Bush er en stor ven af den irakiske befolkning. Han hjalp os med at befri vort land og nå frem til denne dag, hvor vi har demokrati, menneskerettigheder og hvor velstand gradvist spreder sig, sagde Talabani.

Det var fjerde gang Bush besøgte Irak siden den amerikansk-ledede invasion i landet i 2003, og et af dagens højdepunkter var underskrivelsen af en ny sikkerhedsaftale, der indebærer, at de amerikanske soldater trækkes ud af Irak inden udgangen af 2011.

Se billederne her

/ritzau/AFP