Alt imens De Konservative er under hård kritik for deres kampagne imod ‘naziislamisme’, så smider endnu et parti nazikortet.

Denne gang er det Nationalpartiets mest prominente kandidat - digteren Yahya Hassan - der kalder Dansk Folkepartis næstformand Søren Espersen for nazist.

Det skete direkte i Deadline på DR2 fredag aften, hvor digteren var i studiet sammen med partiets formand Kashif Ahmad.

I en diskussion om De Konservatives ‘naziislamisme’-kampagne siger Yahya Hassan disse ord.

»Der findes folketingsmedlemmer i Danmark, som helt officielt har været tættere på nazismen end nogen i vores parti på uofficiel vis nogensinde kommer.«

»Hvem er det,« spørger Deadline-værten Adam Holm.

»Det er for eksempel Søren Espersen, som har været medlem af det danske Nazistforbund.«

Faktum er dog, at Søren Espersen har Østre Landsrets ord for, at han ikke har været nazist. I 2004 blev det LO-ejede Tjeck Magazine dømt for, at det var usandt, da bladet påstod, at Søren Espersen havde været været medlem af nazistpartiet DNSB.

Forlagt Yahya Hassans beskyldninger siger Søren Espersen til BT:

»Jeg er ved at have ondt af ham. Jeg synes han virker så langt ude i sin desperation, at det bliver meget forkrampet. Og det er egentlig trist. Han er en ung mand som ikke rigtigt har fundet sin ben endnu. Det kunne være godt for ham, hvis han tog nogle år til søs eller kom på landbrugsskole og kom sammen med nogle almindelige ordentlige mennesker, så han kunne komme lidt tilbage til livet igen,« siger Søren Espersen.

»Det er ikke en god udvikling han er inde i. Det er synd for ham, og jeg har ondt af ham. Han skal hjælpes på en eller anden måde,« mener Søren Espersen.

Søren Espersen var i 1990’erne sammen med blandt andre Jesper Langballe og Søren Krarup aktive i Den Danske Forening, der kæmper imod muslimsk indvandring. Foreningen er blevet beskyldt for at være racistisk og sågar nazistisk. men beskyldningerne er alle blevet et underkendt af retten i de efterfølgende injuriesager.

Det er langt fra første gang, at Yahya Hassan er kommer med kontroversielle udtaleleser. Tidligere har han provokeret på Facebook ved at påstå, at Pia Kjærsgaard (DF) har ham oralsex ligesom han har afbilledet sociologen Henrik Dahl i nazi-uniform.

BT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Yahya Hassan.