Den afdøde Martin Bentzens arbejdsplads, restauranten Napa Wine Bar & Kitchen i Shanghai, fik den chokerende nyhed om den danske koks død, efter at han ikke var kommet på arbejde i to dage. En talsperson fra restauranten afviser, at grunden til Martin Bentzens død kan være stress.  

I torsdags blev den 32-årige tidligere Noma-kok Martin Bentzen fundet livløs i sin lejlighed i Shanghai. Martin Bentzens søster Nina Bentzen frygtede i første omgang, at grunden til hendes brors død var stress. Men nu står Martin Bentzens arbejdsplads i Shanghai frem med deres historie.

”Han var en sød og venlig mand, som vi satte meget høj pris på. Som kok var han en kunstner inden for faget. Man presser ikke en kunstner,” fortæller  talspersonen Xiaoming for Napa Wine Bar & Kitchen til bt.dk.

Læs også:

Martin Bentzen dukkede op på sin arbejdsplads Napa Wine Bar & Kitchen i Shanghai med et stort smil den 22. februar efter fem dages ferie i forbindelse med det kinesiske nytår. Efter halvanden dags arbejde, hverken så eller hørte restauranten til deres chefkok, Martin Bentzen, indtil hans kæreste to dage senere ringede og fortalte den tragiske nyhed.

”Vi er i chok over Martin Bentzens alt for tidlige død. Vi har hørt historien om, at hans død skulle være på grund af stress. Men det kan simpelthen ikke passe. Vi er et team her på vores lille restaurant, og der er virkelig ikke specielt travlt. Slet ikke i tiden op til Martin Bentzens død. Selvfølgelig har han haft et stort ansvar som chefkok, men hvis han har følt sig stresset, er det noget, han selv har påført sig. Han har i hvert fald haft gode muligheder for at planlægge sin tid hos os, som det passede ham,” siger talspersonen fra restauranten i Shanghai.

Ifølge talspersonen havde restauranten forsøgt både at ringe og sms’e til Martin Bentzen, uden der kom svar tilbage. Men det var ikke første gang, at Martin Bentzen ikke var dukket op på arbejde uden at give besked:

“Siden december skete det indimellem, at han ikke dukkede op. Vi vidste, at han sov meget let, så vi tænkte, at det var på grund af søvnbesvær, at han ikke dukkede op. Men vi havde slet ikke set hans død komme,” siger talspersonen til BT.

Siden Martin Bentzens død har familien forsøgt at få ham hjem til Danmark. Men da Martin Bentzen ikke havde en forsikring, koster det omkring 100.000 kroner at få ham hjem til Danmark. Det har fået familien til at oprette en indsamling for at samle pengene sammen. Samtidig er køkkenchefen på restaurant Tree Top på Munkebjerg Hotel i Vejle, Rasmus Munk, gået i gang med at lave en velgørenhedsmiddag for at hjælpe indsamlingen. Men også hos Martin Bentzens tidligere arbejdsgiver i Shanghai, er man interesseret i at hjælpe.

”Vi har overført lidt over 50.000 kroner til det danske konsulat for at hjælpe. Alt vi er interesseret i er, at Martin kommer hjem til sin familie så hurtigt som muligt,” fortæller talspersonen fra Napa Wine Bar & Kitchen.

Familien skriver nu på indsamlingssiden for Martin Bentzen på Facebook, at skriverierne om at stress skulle være grunden til Martin Bentzens død ikke er sande. Nina Bentzen, som er søster til Martin, ønsker ikke at udtale sig yderligere sagen.