Susanne Bier tager de dårlige og lunkne anmeldelser fra engelsk presse omkring hendes længe ventede storfilm, 'Serena' med tilbagelænet humor.

- Jeg har set en række dameblade som giver den fem stjerner, så det er måske popcorn-publikummet jeg skal fæste min lid til med denne her film, og ikke anmelderne, siger Susanne Bier til BT fra London, hvor hun tirsdag møder engelsk og amerikansk presse.

Efter verdenspremieren i weekenden på London Film Festival kaldte Playtimes anmelder John Lyttelton Biers film for 'en moderat togulykke'.

- Om det er manuskriptforfatter Christopher Kyle eller Susanne Bier, man skal pege mest fingre af, er svært at sige. Det er Jennifer Laurences hidtil dårligste performance, og Bradley Cooper virker tydeligt usikker, og lider allermest, hvor manuskriptets dialog er mest elendigt", skriver Lyttelton i Playtime, mens Variety mener, at filmen er 45 minutter om at komme igang, og at handlingen mangler dynamik og lider under manglende retning.

- Jeg synes det virker lidt som om, at anmelderne har været mere optagede af omstændighederne ved filmen, der har været meget længe undervejs, end af selve filmen.

- Jeg ville selvfølgelig helst have, at alle elskede alt, hvad jeg lavede, men sådan er det jo ikke, så jeg tager det mere pragmatisk, siger Susanne Bier.

Hvordan synes du selv filmen er blevet?
- Øh, det må du gerne spørge mig om, men det kan jeg altså ikke selv svare på, før om nogle år. Sådan har jeg det med mange af mine film.
Men jeg har lagt mærke til, at de fleste kvinder synes, at den er helt vild fed, mens mændene er noget mere forbeholdne. Det er jo også en kærlighedsfilm, så det er måske ikke så mærkeligt, siger Susanne Bier, der også har vist sin næste dansksprogede film 'En chance til' på London Film Festival.

- Her spænder reaktionerne fra megapositiv til nogen der nærmest hader den. Men der er flest positive tilbagemedlinger, og det er meget mere elsker eller hader, meget passionerede reaktioner. Sikkert fordi det er en ret voldsom og brutal film. Jeg frygtede lidt for reaktionen fra en række europæiske finansiører, men de var meget positive, og mente at den var meget kommerciel. De var rystede efter at have set den. Men på en god måde, siger Susanne Bier til BT.

'Serena' med Jennifer Laurence og Bradley Cooper i hovedrollen, samt blandt andet danske David Dencic i en siderolle, har dansk premiere i november.

'En chance til' med Ulrich Thomsen og Nikolaj Coster-Waldau i hovedrollerne har premiere i Danmark 15. januar 2015.