Mette Dyrlund Petersen er tilbage på vandet igen. Det danske ro-talent, som i august fik en blodprop i hjernen under en træningslejr med rolandsholdet forud for VM, er nu kommet så langt i sin genoptræning, at hun igen kan ro. På samme måde som triatleten Camilla Pedersen, der har kæmpet sig tilbage til verdenseliten efter et cykelstyrt, der sendte hende i koma med flere blodansamlinger i hjernen, er Mette Dyrlund nu i gang med at skabe sit eget mirakel.

I sidste uge var Mette Dyrlund tilbage på vandet for første gang siden den blodprop, som hun blev ramt af træningslejren i Østrig. Og tirsdag fik hun besked om, at hun i lighed med sin makker på vandet, Lisbet Falch Jacobsen, og en række andre danske olympiske medaljehåb, heriblandt svømmeren Mie Ø. Nielsen og Maja Jager, har fået et legat fra Danmarks Idræts-Forbund på 100.000 kroner. Penge, som atleterne frit kan bruge til de formål, som de mener, hjælper dem bedst til at præstere frem mod OL om to år, eksempelvis på træningslejre, tilskud til husleje, rejseudgifter og og lignende.

Men historien om Mette Dyrlund handler om andet og mere end sportslig succes. Her er tale om en kvinde, der blev ramt af en alvorlig ulykke, der slog ned som et lyn uden varsel, men som lige siden har kæmpet hårdt for at generobre det liv, som en gang var hendes. En kamp, som nu er godt på vej til at lykkes.

- Jeg er igen oppe på hesten og snupper lige en halv times træning på cyklen. Lysten til at skulle ro er større end nogensinde og jeg ved godt at den kommende periode bliver mit livs kamp for at komme tilbage til mit tidligere niveau. Samtidig motiverer det mig, fordi der hver dag er stor fremgang, og det får mig til at tro på, at vejen tilbage er mulig, skrev hun på facebook for en måned siden. I forgårs kunne hun glæde sig over at kunne sætte båden og årerne i vandet igen.

Trænere og ledere omkring Mette Dyrlund er imponerede af hendes fremgang.

- Det ser fornuftigt ud i forhold til, hvor langt hun har været nede. Der er stadig lang vej, inden hun er tilbage på samme niveau. Men bare det at hun kan sidde i en robåd i dag, synes jeg er helt vildt i forhold til, at hun næsten ikke kunne noget for seks-syv uger siden, siger landstræner Mads Haubro, som samtidig giver en del af forklaringen på den hurtige fremgang.

- Når unge mennesker får en sygdom, en skade eller er ude for en ulykke på en eller anden måde, og de er så trænede som de er, så prognoserne som regel ret gode. Mette vant til at træne ret meget, men det har virkelig været et langt, hårdt læs for hende i de syv uger, hvor hun har genoptrænet. Så hun er ret stålsat på at opnå, hvad hun vil.

Sportschef Lars Christensen glæder sig også over at følge Mette Dyrlunds hastige udvikling, selvom der stadig er nogle store udfordringer forude.

- Når man hørte om, hvordan hun havde det og selv så hende, så forventede man jo, at der var en lang genoptræningsperiode foran hende. Og det tror jeg stadig væk, at der er, men hun har udviklet sig rigtigt meget. Der er selvfølgelig ting endnu, som hun ikke kan. Når det handler om at tale, så er der stadig et stykke vej, men det er også noget, der bliver arbejdet med. Hun var lam i hele højre side, og der er stadig noget af førligheden, som ikke er helt, hvor det skal være endnu. Men det er tæt på at være perfekt. Der var ingen af os, der havde forventet, at hun var tilbage på vandet allerede nu.