Hvis tendensen fra sidste uge fortsætter, vil det svare til et årligt asyltal på 12.500.

København: I de seneste syv dage har 241 personer søgt asyl i Danmark. Det viser en opgørelse fra Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Tallene stammer fra politiets system, Polsas, og er forbundet med usikkerhed, da der løbende foretages efterregistreringer.

Fremskriver man tallet til resten af året, vil det svare til, at omkring 12.500 personer vil søge asyl i Danmark i 2016.

Man skal dog være meget forsigtig med at konkludere ud fra en enkelt uges tal. De senere år er flygtningestrømmen taget til i takt med, at vejret er blevet bedre, så det er lettere at krydse Middelhavet.

Omvendt kan skærpet grænsekontrol og skærpede regler for familiesammenføring få færre til at søge asyl i Danmark.

I forbindelse med efterårets finanslovsforslag opjusterede Venstre-regeringen forventningen for antallet af asylansøgere fra 15.000 til 25.000 i år.

I den forløbne uge er 75 asylansøgere kommet fra Syrien. 37 har opgivet Afghanistan som nationalitet, mens størstedelen, 107 personer, kommer fra andre lande.

Landene omkring Danmark har stigende fokus på, hvor stort asyltallet vil blive i 2016.

I Tyskland har asylstrømmen i januar været væsentligt højere end rekordåret sidste år. I 2015 søgte 32.339 mennesker asyl i Tyskland i januar. Et tal, der i år ifølge det tyske nyhedsbureau dpa er steget til 91.671.

Det kunne tyde på, at Tyskland igen i år vil modtage flere end én million asylansøgere.

Også i Sverige har myndighederne netop offentliggjort en ny asylprognose for 2016.

Migrationsverket i Sverige har nedjusteret og anslår nu, at mellem 70.000 og 140.000 mennesker vil søge asyl i løbet af 2016, skriver det svenske nyhedsbureau TT.

I den forrige prognose fra oktober sidste år anslog myndighederne, at mellem 100.000 og 170.000 mennesker ville søge asyl i Sverige i 2016.

Men der er sket flere ændringer de seneste måneder, som har nedjusteret Sveriges asylprognose. Eksempelvis har svenskerne indført både grænsekontrol og id-krav for rejsende.

Den svenske regering har samtidig bebudet stramninger i flygtningepolitikken. Blandt andet skal flygtninge snarere tildeles midlertidig opholdstilladelse frem for permanent, ligesom det bliver sværere at blive familiesammenført.

/ritzau/