Den socialdemokratiske minister Carsten Hansen går af efter at have tabt kampen om de fem socialdemokratiske mandater på Fyn. Men allerede i 2011 overvejede han kraftigt at gå af, afslører han nu.

En stribe kendte ansigter har efter valget den 18. juni 2015 måtte sande, at de ikke er kommet ind i folketinget. Fredag blev deres skæbner en efter en afgjort i takt med, at de personlige stemmer blev talt op.

En af dem, der er blevet vraget, er den fynske By- og Boligminister Carsten Hansen (S), der tabte til familie- og turismeordfører Julie Skovsby (S). Vælgerne på Fyn gav Julie Skovbo 3.811 personlige stemmer, mens Carsten Hansen endte på 2.426.

Læs også:

58-årige Carsten Hansen har de sidste 17 år siddet i Folketinget som ordfører, gruppeformand og senest minister for By,- Bolig- og Landdistrikter, og spekulationerne går på, om det er beskyldninger om, at han løb fra sine valgløfter om et akutsygehus, der fik de fynske vælgere til at kvittere med ikke at vælge ham ind.

Selv siger Carsten Hansen til mitfyn.dk, at han faktisk allerede i 2011 overvejede at gå af, da han 'havde fået savet sin politiske troværdighed i stykker af sin egen statsminister.'

»Troværdigheden er det dyrebareste, en politiker har, og jeg tabte noget af min, da jeg skrev under på garantien om at beholde akutsygehuset. Men jeg gjorde det jo, fordi var vores politik. Helle (Thorning-Schmidt, red.) sad selv i min stue- i øvrigt sammen med to journalister fra Fyens Stiftstidende - og sagde, at det var det, vi mente. Senere lovede hun og SF's Villy Søvndal det også, da vi stod ned på Torvet i Svendborg. Men da vi kom i regering, trak hun stikket på mig. Og jeg fik ikke noget at vide, før det var sket,« siger han til politisk redaktør ved Fyens Striftstidende Elisabet Svane.

Læs også:

'Jeg afgiver hermed løfte til, at akutfunktionen på Svendborg skal bevares, hvis Socialdemokratiet kommer til magten ved næste valg,' skrev Carsten Hansen i en erklæring under valgkampen i 2011, men Socialdemokraterne og SF endte med at måtte opgive at bevare akutfunktionen i Svendborg. Og altså efter sigende helt uden Carsten Hansen blev indviet i beslutningen.

Det var her, Carsten Hansen alvorligt overvejede at gå af, men hans kone Pia og mange årige vej Henrik Sass Larsen overbeviste ham dengang om, at han skulle blive, fortæller han. I dag mener han, at akutsagen kostede ham hans troværdighed.

Carsten Hansen siger i øvrigt, at han ikke ved, hvad fremtiden nu skal bringe, men at han de næste dage skal bruge noget tid på at 'være lidt ked af det og skuffet'.