Det har aldrig været hensigten at holde Finansudvalget uden for DONG-forhandlingerne, siger Bjarne Corydon, der har respekt for sin afløsers beslutning om at give udvalget adgang til alle dokumenter om salget.

Hvor DONG-salget blev en penibel affære for Bjarne Corydon (S), tyder alt på, at sagen næppe vil hjemsøge hans afløser på finansministerposten, Claus Hjort Frederiksen (V).

Folketingets Finansudvalg kan i løbet af de kommende uger nemlig se frem til at granske alle de bud, der blev afgivet af forskellige parter i forbindelse med statens salg af 19 procent af aktierne i energiselskabet i 2014, der endte med at gå til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Og selv om Corydon i sin tid som finansminister stod fast på, at det ikke kunne lade sig gøre at give udvalget den adgang, har han »respekt« for sin afløsers beslutning.

»Jeg har grundlæggende respekt for Claus Hjort Frederiksens beslutning om at give Finansudvalget fortrolig indsigt i buddene på aktieposten i DONG efter de nye meldinger fra investorerne,« oplyser han i en skriftlig kommentar til Berlingske Nyhedsbureau.

»Det vil altid være den siddende finansministers afgørelse, om det med hensyn til statens økonomiske og forretningsmæssige interesser vil være forsvarligt at give indsigt i de afgivne bud på aktieposten i DONG - og hermed også finansministerens vurdering, om den nødvendige fortrolighed kan opretholdes,« fortsætter Bjarne Corydon.

Det seneste kapitel i den langstrakte affære om det omdiskuterede salg kommer efter, at Goldman Sachs i onsdagens Berlingske oplyser, at man indvilliger i at lægge alle dokumenter frem i forbindelse med købet af aktierne.

Den transparente tilgang skal ses i lyset af, at bankens investering i DONG er »ekstraordinær«, som selskabets direktør udtrykker det i avisen.

Bjarne Corydon stod som finansminister fast på, at der er nødt til at være fortrolighed om forløbet, når staten er i forhandlinger med virksomheder og andre samarbejdspartnere. Og det hensyn er fortsat relevant, mener han.

»I min tid som finansminister lagde jeg afgørende vægt på hensynet til statens økonomiske interesser og fremtidige investorers sikkerhed for, at deres bud behandles fortroligt, når de investerer i Danmark gennem forretninger med staten. Det er stadig et relevant hensyn,« siger Bjarne Corydon.

Han forsikrer samtidig om, at det ikke har været hans intention at holde Finansudvalget udenfor.

»Jeg har aldrig haft nogen personlig interesse i, at Finansudvalget afskæres fra fortrolig indsigt i de afgivne bud på DONG, da materialet naturligvis klart dokumenterer, at sagen blev håndteret korrekt i overensstemmelse med alle regler,« fastslår Bjarne Corydon.