Skattesagen, som har kostet Danmark 6,2 milliarder kroner, kan være af international karakter, siger den tyske anklagemyndighed.

Danmark er blevet udpeget af den tyske anklagemyndighed som offer for omfattende international skattesvindel, hvor svindlerne har fået udbetalt refusioner af udbytteskat på forkert grundlag. Det skriver finans.dk.

Den igangværende sag i Danmark har vidnet om omfattende svindel, hvor Skat uberettiget har udbetalt 6,2 milliarder kroner i refusioner.

Men Danmark kan altså være langt fra det eneste land, som er blevet snydt.

Udbetalingerne er blandt andet blevet efterforsket i Tyskland, hvor de har involveret flere delstater.

Ifølge finans.dk er tale om de såkaldte »cum/ex«-transaktioner. Fidusen går ud på, at der er blevet udløst flere udbyttenotaer på samme aktie, som i sidste ende har kostet skatteborgerne dyrt ifølge flere medier.

Det er endnu uvist, om det er de komplicerede »cum/ex«-handler, som har lænset den danske statskasse.

Skatteministeriet har igangsat en intern revisionsundersøgelse af Skat i forbindelse med sagen.

Ifølge DR Nyheder er Skats øverste ledelse i årevis blev advaret af flere medarbejdere, der stod for udbetalingerne af refusionerne.

Medarbejderne gjorde flere gange ledelsen opmærksom på, at de ikke havde en chance for at finde ud af, om skatteudbetalingerne var korrekte. Det fortæller Laurits Cramer, tidligere chefkonsulent i Skat.

»Det har vi brokket os over siden årtusindeskiftet. Fordi vi kunne godt se, at det eneste, vi kunne gøre, var at udbetale,« siger han til DR Nyheder.

Flere politikere, herunder skatteminister Karsten Lauritzen (V), har udtalt, at der skal placeres et ansvar i sagen, men at han afventer den interne revisionsundersøgelse.

Ifølge Berlingskes oplysninger har Skatteministeriet dog udelukkende igangsat en undersøgelse af Skat og ikke af tidligere skatteministre og departementschefer.

Flere tidligere skatteministre har ellers givet udtryk for, at de ikke husker, om de er blevet advaret af embedsværket.

Troels Lund Poulsen (V) har oplyst til Berlingske, at han ikke vil udtale sig om, hvorvidt han er blevet orienteret af sine embedsmænd om en kritisk revisions­rapport, der i hans ministertid advarede om manglende kontrol med udbytterefusioner.