Der skal ikke gøres ret meget, før man har fjernet den såkaldte økonomiske »hængekøje« efter 2020, viser beregninger fra Finansministeriet. Finansminister Bjarne Corydon bekræfter, at der er forskellige måder at løse de fremtidige økonomiske udfordringer på.

Det er ikke nødvendigt at forhøje pensionsalderen eller at skære i velfærden for at undgå store offentlige underskud fra 2020 og fremefter, skriver Politiken.

Beregninger fra Finansministeriet, som avisen har gennemgået, viser endda, at det faktisk er muligt at lade det offentlige forbrug stige mere efter 2020, end regeringen har lagt op til frem til 2020, og alligevel undgå underskud, der vil overskride de EU-grænser, som Danmark har forpligtet sig til at overholde.

Ifølge regeringens planer vil der være balance i den danske økonomi i 2020, men derefter er der ifølge Finansministeriets fremskrivning udsigt til en 50-60-årig periode med offentlige underskud, som vil blive så store, at de overskrider EU-reglen om, at underskuddet højst må udgøre 0,5 procent af bruttonationalproduktet, når der er taget højde for konjunkturudsving.

Men Finansministeriets beregninger viser altså, at der ikke skal gøres ret meget, før man har fjernet den såkaldte økonomiske »hængekøje« efter 2020.

I en skriftlig kommentar til Politiken bekræfter finansminister Bjarne Corydon (S), at beregningerne »viser, at der er forskellige måder at løse de fremtidige udfordringer med den såkaldte hængekøje på«.