I Dansk Folkeparti er man imponeret over, at Helle Thorning-Schmidt nævnes som kandidat til stillingen som flygtningehøjkommissær i FN. Samtidig håber man, hun vil lægge sin hidtidige flygtningekurs om.

Det er med blandede følelser, at Dansk Folkepartis ordfører for udviklingsbistand, Claus Kvist Hansen (DF), fredag morgen modtog nyheden om, at tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ifølge TV 2 News er regeringens - og dermed Danmarks - kandidat til stillingen som ny flygtningehøjkommissær i FN.

Claus Kvist Hansen er stolt over, at en landsmand kan komme i betragtning til så vigtig en post, men samtidig er han bekymret for, at Helle Thorning-Schmidt fortsætter sin »blåøjede« kurs i FN, som hun blev kendt for, da hun var i spidsen for Socialdemokraterne.

»Jeg synes, det er imponerende, at vi i Danmark kan blive taget i betragtning til så stor en post. Det er flot, at man internationalt har lagt mærke til de evner, som Thorning måtte have til denne stilling,« siger Claus Kvist Hansen. Han pointerer dog, at der er et men:

»Set fra min og Dansk Folkepartis stol bliver det spændende, om Helle Thorning-Schmidt vil fortsætte den linje, som vi kender hende for her hjemme i forhold til flygtningespørgsmålet. Men det kan være, hun i lyset af hændelserne i Nordafrika og Mellemøsten må erkende, at hun er nødt at revurdere sin holdning til, hvordan vi løser problemet, og hvad Europas rolle skal være,« siger Claus Kvist Hansen.

Kommissariatets primære opgave er at sørge for beskyttelse og hjælp til verdens flygtninge og statsløse. I alt er der ansat 7.600 medarbejdere fordelt på 125 lande i kommissariatet.

Claus Kvist Hansen understreger, at opgaven bliver stor for Thorning, og han håber, hun vil påtage sig en mere professionel rolle internationalt.

»Jeg må erkende, jeg er lidt skeptisk i forhold til, hvilken retning Helle Thorning-Schmidt vælger at gå. Jeg synes, hun har været ensidig i sit syn på flygtningestrømmene, når emnet er diskuteret i dansk politik, og hun har vendt det blinde øje til flygtningestrømmene i Europa,« siger Claus Kvist Hansen.