Grundskylden stiger, mens værdien af ejendomme falder, og derfor mener over halvdelen af danskerne, at staten bør gribe ind. SF og regeringspartierne forsvarer dog fortsat den stigende grundskyld.

Tusinder af boligejere oplever, at grundskylden stiger, selv om værdien af deres ejendomme er faldet i værdi under og efter finanskrisen. Derfor svarer et flertal, 58 procent, i en meningsmåling foretaget af Wilke for Jyllands-Posten, at staten bør gribe ind, mens kun 19 procent mener, at staten ikke skal gribe ind. 24 procent har ifølge avisen ingen holdning.

Grundskylden er blevet en central debat på Christiansborg op til den kommende valgkamp, og de borgerlige partier har alle hver deres krav og ideer, hvis det bliver en blå regering efter valget. De Konservative ønsker en fastfrysning af grundskylden, og Liberal Alliance har en række bud på tiltag, som skal hjælpe boligejerne, hvor fastfrysning også er et af elementerne.

Se også:

htsgrundskyld

Venstre vil gerne have et nyt system for grundvurderinger, men siger samtidig, at de penge, der kan findes til skattelettelser, først og fremmest skal bruges til at lette skatten på arbejde.

SF og regeringspartierne derimod forsvarer fortsat den stigende grundskyld.

»Der er udfordringer på området, og derfor er vi ved at få lavet et nyt vurderingssystem. Men grundskylden er en »god« skat. Den svækker ikke tilskyndelsen til at arbejde, spare op og investere. Derfor har vi ingen planer om at ændre på den. Det er i øvrigt også dyrt,« siger skatteordfører Astrid Krag (S) til Jyllands-Posten.